Komentara: 6
Pregleda: 2773
Foto

Pozorišne predstave edukuju najmlađe učesnike u saobraćaju

19.11.2021. u 11:52h
Izvor: Subotica.com
Pozorišne predstave edukuju najmlađe učesnike u saobraćaju

Savet za bezbednost saobraćaja grada Subotice, u saradnji sa Dečjim pozorištem, pripremio je dve predstave “Balada o zelenom, žutom i jednoj zebri” i “Saobraćajna ljubavna priča”. Zanimljivi pozorišni komadi koji će premijerno biti izvedeni u ponedeljak u 10 i 11.30 časova na sceni Dečjeg pozorišta imaju za cilj edukaciju najmlađih učesnika u saobraćaju.

- Predstave su različitog tipa i bave se osnovnim problemima u saobraćaju, prva je namenjena deci predškolskog, a druga ranog osnovnoškolskog uzrasta. Bave se raznim životnim situacijama koje deca mogu da dožive i vide, a kroz pesmu i igru želeli smo da pravila približimo na što prijemčiviji način i da što bolje zapamte – objašnava Petar Pantelinac, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja. – Naša ideja je bila da utičemo na osnovno saobraćajno vaspitanje, jer u našem obrazovanju, nažalost, ne postoji dovoljno prostora za bavljenje ovom temom za decu ovog uzrasta. Želja nam je da deci na zabavan način skrenemo pažnju na važnost poštovanja saobraćajnih pravila.

Pozorišne predstave edukuju najmlađe učesnike u saobraćajuPo rečima Marte Aroksalaši Stamenković, direktorke Dečjeg pozorišta, bila je veoma iznenađena pozivom da se urade pozorišne predstave na ovu temu.

- Pre 35 godina smo radili ovakvu predstavu s kojom smo obilazili škole i vrtiće, a posle toga se na ovaj način nije bavilo mišlju da su i deca učesnici u saobraćaju i da se njima moramo obratiti osmišljenim akcijama – ističe Aroksalaši Stamenković. – Pozorište je, između ostalog, i društveno angažovana ustanova i ponosna što smo jedino profesionalno dečje pozorište u Srbiji koje je dobilo priliku da uradi predstavu na ovu temu. Subotica je imala sluha za ovu temu, pokrenula inicijativu da uradimo predstave.

Pozorišne predstave edukuju najmlađe učesnike u saobraćajuPredstava namenjena predškolcima obići će sve vrtiće i škole u Subotici, a planira se obilazak i drugih gradova po Srbiji. Autorka tekstova je Divna Stojanov, dramaturg iz Novog Sada, a reditelji i akteri predstave su glumci Dečjeg pozorišta.

Izvor: Subotica.com
Najava dečje predstave na temu bezbednosti mladih u saobraćaju Najava dečje predstave na temu bezbednosti mladih u saobraćaju Najava dečje predstave na temu bezbednosti mladih u saobraćaju Najava dečje predstave na temu bezbednosti mladih u saobraćaju Najava dečje predstave na temu bezbednosti mladih u saobraćaju Najava dečje predstave na temu bezbednosti mladih u saobraćaju Najava dečje predstave na temu bezbednosti mladih u saobraćaju Najava dečje predstave na temu bezbednosti mladih u saobraćaju
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 5 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2773
Povezane teme

bezbednost učenika

Marta Aroksalaši Stamenković

bezbednost dece

bezbednost u saobraćaju

savet za bezbednost grada

gradski savet za bezbednost u saobraćaju

petar pantelinac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.