Komentara: 33
Pregleda: 13365

Poziv za dobrovoljno služenje vojnog roka

14.01.2019. u 15:36h
Izvor: Subotica.com
Ministarstvo odbrane raspisalo je Javni oglas za 2019. godinu, za prijavu kandidata na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kandidata za slušaoce kursa za rezervne oficire Vojske Srbije. Takođe, raspisan je i poziv za uvođenje u vojnu evidenciju.
Poziv za dobrovoljno služenje vojnog roka

Za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije mogu se prijaviti kandidati muškog i ženskog pola koji u tekućoj godini navršavaju od 19 do 30 godina života. Javni oglas za prijavu kandidata na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije u tekućoj godini  stalno je otvoren.

Sve dodatne informacije u vezi sa dobrovoljnim služenjem vojnog roka sa oružjem mogu se dobiti u Centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Subotica na adresi Park Ferenca Rajhla broj 1 ili na brojeve telefona 024/521-443 i 024/552-878, kao i na sajtu Ministarstva odbrane.

MINISTARSTVO ODBRANE  OBJAVILO JE I OPŠTI POZIV ZA UVOĐENJE U VOJNU EVIDENCIJU

Pozivaju sva lica muškog pola, državljani Republike Srbije, rođeni 2001. godine i ranije, koji nisu uvedeni u vojnu evidenciju da se jave u Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Subotica u Ulici Park Ferenca Rajhla broj 1, u sobu broj 2.

Uvođenje u vojnu evidenciju vršiće se svakog radnog dana od 14. januara do 28. februara, od 9 do 15 časova. Regruti koji se uvode u vojnu evidenciju trebalo bi da ponesu ličnu kartu, a ukoliko je ne poseduju potrebno je da na uvid donesu drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet.

Regruti koji borave u inostranstvu dužni su da se radi uvođenja u vojnu evidenciju jave nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije.

Detaljnije informacije dostupne su na sajtu Ministarstva odbrane, gde je moguće preuzeti i upitnik za uvođenje regruta u vojnu evidenciju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 33
Pregleda: 13365
Povezane teme

dobrovoljno služenje vojnog roka

uvođenje u vojnu evidenciju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.