Komentara: 0
Pregleda: 5021

Poziv za autore kratkih filmova za učešće na Hrizantema festivalu

09.09.2015. u 13:41h
Izvor: Subotica.com
Treći po redu festival horror & fantasy filma "Hrizantema", održaće se ove godine od 29. oktobra do 1. novembra u Art Bioskopu "Aleksandar Lifka" u Subotici. Organizator festivala pozvao je autore kratkih filmova da učestvuju u takmičarskom programu "Hrizantema" festivala.
Poziv za autore kratkih filmova za učešće na Hrizantema festivalu

Festival će biti održan u saradnji sa Pozorištem Deže Kostolanji, Fondacijom Danilo Kiš i Studiom 11 iz Subotice. U takmičarski program ulaze filmovi koji se nadmeću za jednu od 3 nagrade - za  najbolji domaći film, za najbolji strani film i za najbolji film po oceni publike.

Filmovi moraju biti kratkometražni, odnosno do 15 minuta, a mogu biti napravljeni bilo kojom tehnikom. Moraju biti priloženi u digitalnom formatu DVD (poželjno MPEG2 kodiranje), Blu-rej (poželjno H264 kodiranje), AVI, MOV, MKV, MPG, MP4...) i treba da su produkcijski uobličeni tokom poslednje tri godine.

Organizator napominje takođe da su engleski titlovi obavezni, a da se konkursne kopije ne vraćaju. Potpisivanjem prijavnice autor garantuje da poseduje sva autorska prava u filmu.

Filmove s prijavnicom i drugim neophodnim materijalom za prijavljivanje za takmičarski program festivala moguće je slati putem pošte na adresu Art bioskop Aleksandar Lifka, Trg žrtava fašizma 5, Subotica ili elektronskim putem na mejl lifka.cinema@gmail.com.

Rok za prijavljivanje filmova je 5.10.2015.
Prijavnicu i više detalja o festivalu potražite na sajtu festivala.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5021

Povezane vesti

Povezane teme

bioskop Lifka Subotica

aleksandar lifka

hrizantema festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.