• Pregleda: 2371

Povraćaj PDV na bebi opremu

Ministarstvo finansija i privrede saopštilo je da će od 1. januara biti omogućen povraćaj PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe.
Povraćaj PDV na bebi opremu

Dogovor o tome je postignut na sastanku ministra Mlađana Dinkića sa predstavnicima udruženja Roditelj, Servis Halo beba, Mrežom organizacija za decu Srbije i Fondom B92. Na sastanku je dogovoreno da će Ministarstvo finansija i privrede podneti odgovarajuće amandmane na izmene Zakona o PDV-u, kako bi se omogućio povraćaj PDV-a za nabavku hrane i opreme za bebe (i to mleko za odojčad, kašice, pelene, krevetac, kolica, stolica za hranjenje, stolica za auto) u iznosu do 70.000 dinara povraćaja u periodu od rođenja do druge godine uzrasta deteta.

Roditelj ili staratelj će ostvarivati pravo na povraćaj PDV-a ukoliko ukupni prihodi domaćinstva ne prelaze neto iznos od 80.000 dinara mesečno, kao i ukoliko vrednost imovine domaćinstva ne prelazi 200.000 evra. To pravo moći će da se ostvari od 1. januara 2013. Roditeljima ili starateljima koji podnose zahteve biće maksimalno pojednostavljena procedura podnošenja zahteva i povraćaja sredstava, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo finansija i privrede će zajedno sa predstavnicima ovih udruženja inicirati formiranje radne grupe na nivou Vlade Srbije koja bi se bavila i drugim merama kojim bi se poboljšali uslovi roditeljstva u Srbiji.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

2
cccccc Odgovori
sramota.... kako ovaj Dinkić smisli jos jednu "uvedi-ukini"glupost a da mi i jednom i drugom aplaudiramo, nije mi jasno....mene bi iblo sramota da potpisem ovakvu odluku....
bony.m Odgovori
Gde se u Subotici podnosi zahtev za povrat PDV-a za decijiju opremu?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.