Komentara: 49
Pregleda: 6722

Povećano interesovanje za vakcinaciju protiv kovid-19

01.11.2021. u 13:35h
Izvor: RTV Yueco  / Subotica.com
Tokom protekle sedmice na punktu u Novoj opštini dato je oko 450 prvih vakcina protiv korona virusa, ukupno 2.600 doza. Primetno je povećano interesovanje građana za zaštitu od razvijanja teških oblika bolesti nastalih usled delovanja virusa.
Povećano interesovanje za vakcinaciju protiv kovid-19
Foto: Arhiva, oktobar 2021

Zainteresovanost Subotičana za vakcinaciju protiv kovida-19 je u blagom porastu, pokazuju podaci Doma zdravlja. Kako RTV Yueco saznaje iz ove ustanove, do sada se za prvu dozu cepiva protiv korone dnevno javljalo četrdesetak sugrađana, a u poslednjih nedelju dana taj broj je porastao na 70.

Po najnovijim podacima, do sada je ukupno podeljeno oko 15.000 trećih doza vakcine protiv kovida-19, a najveće interesovanje i dalje vlada za kineskom vakcinom Sinofarm.

Što se tiče rada punkta u Novoj opštini, on radi i danas, kao i svaki drugi radni dan od 8 do 20 časova, ali i vikendom od 8 do 14 časova. Dostupne su vakcine "SInofarm", "Sputnjik" i "Fajzer", kako za prvu dozu, tako i za revakcinaciju i pojačavanje imuniteta.

U protekla 24 časa u Subotici je registrovano 87 slučajeva zaraze kovid-19, podaci su iz Zavoda za javno zdravlje Subotica. Po poslednjim informacijama u našem gradu je registrovano nešto više od 2.400 građana sa koronom, oko 150 je na bolničkom lečenju, osamnaest na respiratoru.

Iz Doma zdravlja napominju da i dalje na raspolaganju imaju vakcine protiv sezonskog gripa, kojih je do sada podeljeno oko 3.000 doza.

Izvor: RTV Yueco / Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 49
Pregleda: 6722

Povezana vest

Povezane teme

vakcinacija stanovništva subotica

vakcinacija

imunizacija

korona virus

epidemija korona virusa

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.