Komentara: 13
Pregleda: 3155

Povećanje iznosa lokalnih taksi

23.12.2011. u 00:40h
Izvor: Radio Subotica
Povećanje iznosa lokalnih taksi

Izmenama Odluke o lokalnim administrativnim taksama, koje je Gradsko veće uputilo Skupštini na razmatranje, predviđa se povećanje iznosa taksi, kao i uvođenje nove administrativne takse. Ako se Skupština složi, gradske administrativne takse od 1. januara biće skuplje za pet odsto. Novina je plaćanje taksi na zahtev za davanje saglasnosti na upotrebu imena grada Subotice u poslovnom imenu.

Izmenama Odluke o lokalnim komunalnim taksama predloženo je povećanje iznosa ovih taksi za pet odsto od januara 2012. godine. Predviđa se i olakšica za novoosnovana pravna lica i preduzetnike na teritoriji grada, koji će komunalne takse plaćati za 30 odsto manje. To važi za godinu u kojoj su registrovali početak obavljanja delatnosti i ukoliko imaju najmanje tri zaposlena radnika. Popust ne važi za delatnost kockanja i klađenja. Izmenama odluke preciziran je način utvrđivanja obaveze komunalne takse, a uvedene su i novčane kazne za neprijavljivanje poreske prijave i promena, ili nepoštovanje rokova. Izmene Odluke o komunalnim taksama razmatraće odbornici Skupštine grada.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 13
Pregleda: 3155
Povezane teme

lokalne takse

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.