• Pregleda: 1653

Povećan broj Subotičana koji traže savet farmaceuta o alergijskim tegobama

U poslednje dve nedelje povećan je broj poziva Subotičana koji traže savet farmaceuta o alergijama. Trenutno su aktuelni alergijski rinitis i alergijska astma koje prate kijavica praćena svrabom u čima i suzenjem očiju.
Povećan broj Subotičana koji traže savet farmaceuta o alergijskim tegobama

Farmaceuti savetuju da je najbolje ranije krenuti sa terapijom koju je lekar propisao, ali i pridržavati se određenih saveta koji će ublažiti alergijske tegobe.Iren Kovač već 6 godina pati od alergije. Iren kaže da joj je najteže tokom jula i avgusta kada cveta ambrozija, ali prve tegobe primećuje već sada.

Apoteka Subotica pruža savetodavne usluge Subotičanima lično u apoteci, telefonski i on-line. Kako kažu u Apoteci u poslednjie dve nedelje povećao se broj poziva Subotičana koji traže savet o tome kako se zašiti od alergena, kako koristiti lekove i inhalatore za ublažavanje alergijskih tegoba. Trenutno su aktuelni alergijski rinitis i alergijska astma koje su praćene suzenjem i svrabom očiju i kijavicom. Farmaceuti savetuju Subotičane koji pate od alergija da redovno uzimaju terapije koje im je lekar propisao i da počnu sa primenom dva nedelje pre početka sezone. Osim starndardne terapije poželjno je uzimati homeoptaske preparate ili suplemente i raditi na jačanju imuniteta. Ukoliko se budu pridržavali svih saveta ublažiće alergijske tegobe.

Dežurni farmaceut specijalista Apoteke Subotica savetuje sugrađane svakod radnog dana od 8-14,30 časova na brojevima: 552-499 i 415-0300. I nakon ovog vremena može se pozvati za savet ali ukoliko se radi o složenijem pitanju odgovor će pružiti specijalista sutradan. Osim telefonskim putem, savet farmaceuta može se dobiti i on-line ili lično u apoteci.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Jasmina Peić

povezane teme

4
mimi Odgovori
Kazu da ulje crnog kima, ili crni kumin, pomaze kod ublazavnja tegoba izazvanih alergijama, a podize i opste stanje imuniteta. Ne zelim nikoga da navodim, taman posla, ali izguglajate, raspitajte se, uvek je bolja priroda od hemije.
horatio caine Odgovori
ARONIJA...je odgovor za sve. Biljka stoljeca....probajte i bicete ocarani..(ja sam korisnik i isto tako alergican na amboziju,ali s time je hcala Bogu gotovo).
mimi Odgovori
@horatio
kupujete sok od Aronije ili ?
i gde nabavljate?
horatio caine Odgovori
Aroniju mozete kupiti u bilo kojoj bolje opremljenoj apoteci ili bioteci...na zdravlje svima bilo.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.