Komentara: 0
Pregleda: 2269

Povećan broj obolelih od virusnih infekcija

11.03.2013. u 16:26h
Izvor: SuMedija
Prema najnovijem izveštaju Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja, i dalje je povećan broj obolelih od virusnih infekcija praćenih gušoboljom, povišenom telesnom temperaturom i stomačnim tegobama.
Povećan broj obolelih od virusnih infekcija

Lekarske ekipe su prošle nedelje na terenu intervenisale uglavnom kod hroničnih bolesnika. Zbog naglog otopljenja, česti su pozivi sa javnih mesta zbog kolapsa (kratkotrajnog gubitka svesti) starijih osoba.

Tokom prošle nedelje, četiri pacijenta su iz kućnih uslova prevežena na Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici zbog akutnog infarkta srca.

Lekari su na terenu pregledali 225 pacijenata, u ambulanti još 230 a tehničari su intervenisali 390 puta. Na hemodijalizu je upućeno 70 bolesnika, u ambulantu hitne pomoći na previjanje se javilo 73 osobe, a u druge centre su prebačene 22 osobe.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2269
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.