• Pregleda: 1661

Povećan broj intervencija Hitne pomoći tokom juna

Služba za hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja je tokom juna imala pune ruke posla, te je za 24 časa  intervenisala i do 50 puta.
Povećan broj intervencija Hitne pomoći tokom juna

Lekarske ekipe intervenisale su čak 1050 puta, a u ambulanti Službe pregledano je 1600 pacijenata, što je za čak 300 više u odnosu na prethodni mesec.

Najčešće tegobe zbog kojih su se pacijenti javljali odnosile su se na oscilacije krvnog pritiska, kao i pogoršanje osnovne bolesti kod pacijenata sa kardiološkim i respiratornim oboljenjima. Zbog akutnog infarkta srca pet osoba je prevezeno na Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine.

- Porastom temperature, došlo je do povećanja izlazaka ekipa SHMP na javna mesta. Najčešće se intervenisalo zbog kolapsa, slabosti i malaksalosti. Takođe, češće su se pacijenti javljali i u ambulantu. Tokom vikenda, taj broj dostiže i 350, za tri dana. Pomoć su češće tražili stariji pacijenti, koji se teže adaptiraju na visoke temperature, kao i radno-sposobno stanovništvo. Imali smo i više pacijenata, koji su dolazili zbog uboda krpelja i lokalnih alergijskih reakcija na ubode insekata - kaže dr Mihaela Budimski, PR Doma zdravlja - Savet našim starijim sugrađanima, roditeljima sa decom i trudnicama je da izbegavaju boravak napolju u periodu od 11 do 17 časova, da vode računa o ishrani i adekvatnom unosu tečnosti. Svi koji slobodno vreme provode na kupalištima i u prirodi, trebalo bi da se zaštite od štetnog uticaja sunčevih zraka zaštitnim kremama za sunce i odgovarajućom garderobom.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.