Komentara: 1
Pregleda: 3391

Potvrde za dečiji dodatak

09.09.2015. u 17:01h
Izvor: Subotica.com
Iz Sekretarijata za društvene delatnosti grada Subotice, povodom početka nove školska 2015/16 godine, obaveštavaju korisnike prava na dečiji dodatak na obavezu blagovremenog dostavljanja potvrda o redovnom ili vanrednom školovanju za decu školskog uzrasta. Školske potvrde treba dostaviti u Gradski uslužni centar, Trg slobode 1, (šalter 1 i 2). Rok za dostavljanje istih je 31.10.2015. godine.
Potvrde za dečiji dodatak

Članom 17. stav 7. Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom (»Sl. Glasnik RS « br. 16/02 i 115/05 i 107/09) propisano je da dečiji dodatak pripada detetu do navršenih 19 godina života, ako se u svojstvu redovnog učenika nalazi na školovanju.

Shodno članu 18. Zakona, pod školovanjem se podrazumeva sticanje obrazovanja u svojstvu redovnog učenika u osnovnoj i srednjoj školi koje su obuhvaćene mrežom škola čiji je osnivač Republika Srbija, odnosno AP Vojvodina, a u skladu sa propisima u oblasti obrazovanja.

Izuzetno od stava 1. ovog člana, svojstvo redovnog učenika smatra se da ima i lice iz osetljivih društvenih grupa i lice sa izuzetnim sposobnostima koje stiče srednje obrazovanje ili obrazovanje za rad u svojstvu vanrednog učenika, ako opravda nemogućnost redovnog pohađanja nastave, uz saglasnost ministra prosvete.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3391
Povezane teme

dečiji dodatak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.