Komentara: 0
Pregleda: 4598

Potvrde za dečiji dodatak dostaviti do 31. oktobra

09.09.2016. u 13:38h
Izvor: Subotica.com
Korisnici prava na dečiji dodatak imaju obavezu da blagovremeno dostave potvrdu o redovnom ili vanrednom školovanju za decu školskog uzrasta i to najkasnije do 31. oktobra.
Potvrde za dečiji dodatak dostaviti do 31. oktobra

U skladu Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom propisano je da dečiji dodatak pripada detetu do navršenih 19 godina života,  ako se u svojstvu redovnog učenika nalazi na školovanju.

Na osnovu člana 18 ovog zakona, pod školovanjem se podrazumeva sticanje obrazovanja u svojstvu redovnog učenika u osnovnoj i srednjoj školi, a u skladu sa propisima u oblasti obrazovanja. Svojstvo redovnog učenika smatra se da ima i lice iz osetljivih društvenih grupa i lice sa izuzetnim sposobnostima koje stiče srednje obrazovanje ili obrazovanje za rad u svojstvu vanrednog učenika, ako opravda nemogućnost redovnog pohađanja nastave, uz saglasnost ministra prosvete, navodi se u saopštenju Sekretarijata za društvene delatnosti Grada Subotice.

S obzirom da je počela nova školska godina korisnici prava na dečiji dodatak imaju obavezu da blagovremeno dostavlje potvrdu o redovnom ili vanrednom školovanju za decu školskog uzrasta, u skladu sa gore navedenim.

Roditelji, odnosno staratelji školske potvrde treba da dostave u Gradski uslužni centar (šalter 2 i 3) najkasnije do 31. oktobra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4598
Povezane teme

subvencije

roditeljski dodatak

dečiji dodatak

subvencija

subvencije za roditelje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.