Komentara: 10
Pregleda: 3289
Foto

Potrebe i problemi mladih još uvek nedovoljno vidljivi

15.08.2021. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
Sportsko-rekreativnim, umetničkim i zdravstveno-preventivnim sadržajima u parku Prozivka, u petak je obeležen Međunarodni dan mladih u našem gradu, s ciljem da se skrene pažnja na potrebe naših mladih sugrađana koji još uvek nisu dovoljno vidiljivi, ali i da se ukaže da su neki od najvećih problema s kojima se suočavaju nezaposlenost i odlazak iz Subotice.
Potrebe i problemi mladih još uvek nedovoljno vidljivi

U moru izbora koji su bili pred njom, naša mlada sugrađanka Barbara Kujundžić pronašla se u književnosti, koju s posebnom ljubavlju stvara već pet godina. Kako je objasnila, ovaj poriv nastao je iz potrebe da svoja razmišljanja i ono što je muči stavi na papir i podeli sa drugima, ne bi li tako pomogla svojim vršanjacima da se otvore, identifikuju i ohrabre da čine isto.

- Trebalo bi povećati vidljivost mladih, pružiti im priliku i nekako ih podstaći i uputiti jedne na druge. Čini mi se da je dosta mladih u našem gradu još uvek samo, da su okrenuti sebi, a to ne mora tako da bude - kazala je Barbara, inače članica Književnog kluba Fondacije "Danilo Kiš", koja je za Dan mladih posetiocima čitala svoje autorske tekstove. - Mi smo se u Književnom klubu našli oko nečega što nas zanima, družimo se i svi bi trebalo da znaju da Fondacija pruža tu mogućnosti, da u skladu sa svojim interesovanjima, mladi mogu da nađu svoje mesto i upoznaju druge mlade ljude istih ili sličnih interesovanja.

Potrebe i problemi mladih još uvek nedovoljno vidljiviUpravo je to bio cilj jučerašnjeg obeležavanja Međunarodnog dana mladih, da se naši mladi sugrađani upute na razna sportska, rekreativna i umetnička udruženja, ali i zdravstvene ustanove koje im stoje na raspolaganju za bilo kakav savet ili pomoć, istakao je Njegoš Đukanović, koordinator Kancelarije za mlade grada Subotice.

- Najveći problemi mladih jesu nezaposlenost i odlazak iz Subotice, ali ono što Kancelarija za mlade radi, jeste da kroz ovakve i slične aktivnosti upućuje mlade da imaju kome i gde da se obrate, da svoje interese mogu da ostvare i tu, u Subotici, i to je jedan od načina na koji pokušavamo da zadržimo mlade ljude u našem gradu. Želimo da ih motivišemo da aktivno učestvuju u društvenom životu svoje zajednice, da se kroz različite radionice, programe i projekte uključe u donošenje bitnih odluka i cilj ovog dana jeste da se skrene pažnja na mlade, odnosno na probleme, pravna i kulturna pitanja učenika i studenata - poručio je Đukanović.

Potrebe i problemi mladih još uvek nedovoljno vidljivi

Međunarodni dan mladih ustanovila je Generalna skupština Ujedinjenih nacija 2000. godine, a obeležavanje u Srbiji počelo je 2007. godine, nakon formiranja Ministarstva omladine i sporta. U našem gradu ova manifestacija se obeležava punu deceniju.

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Međunarodnog dana mladih (2021) Obeležavanje Međunarodnog dana mladih (2021) Obeležavanje Međunarodnog dana mladih (2021) Obeležavanje Međunarodnog dana mladih (2021) Obeležavanje Međunarodnog dana mladih (2021) Obeležavanje Međunarodnog dana mladih (2021) Obeležavanje Međunarodnog dana mladih (2021) Obeležavanje Međunarodnog dana mladih (2021)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 3289

Povezana vest

Povezane teme

međunarodni dan mladih

mladi

kancelarija za mlade

omladina

njegoš đukanović

problemi mladih

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.