Komentara: 0
Pregleda: 2839

Potpisani ugovori o korišćenju sredstava iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave

18.03.2020. u 15:19h
Izvor: subotica.rs
Gradonačelnici Subotice i Sombora, te predsednici opština Ada, Senta i Kanjiža danas su, u prostorijama Severnobačkog upravnog okruga, zaključili ugovore sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave o korišćenju sredstava iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave. Gradonačelnik Bogdan Laban potpisao je ugovor o dodeli sredstava u visini od 3,6 miliona dinara za realizaciju projekta „Protivgradna odbrana - nabavka raketa“, čija ukupna finansijska vrednost iznosi 4 miliona dinara.
Potpisani ugovori o korišćenju sredstava iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Zoran Kasalović, rekao je da je ministar Branko Ružić, uvažavajući vanredno stanje u našoj zemlji i ono što je u ovom trenutku najvažnije – da sačuvamo zdravlje svih građana, doneo odluku da se ugovori o odobrenim i dodeljenim sredstvima na konkursu za sredstva za programe lokalne samouprave već tokom marta potpišu sa lokalnim samoupravama, ali bez svečanih skupova.

- Iz Ministarstva smo krenuli ka gradovima i opštinama. Zato ću danas, u Subotici, a nakon toga u Novom Sadu i Zrenjaninu, zajedno sa predsednicima opština i gradonačelnicima iz AP Vojvodine dodeliti ugovore, potpisati i na taj način stvoriti uslove da realizujemo ta sredstva - istakao je Kasalović.

Po njegovim rečima, budžetski fond resornog Ministarstva za programe lokalnih samouprava raspolagao je ove godine sa 520 miliona dinara.

- Imali smo četiri cilja. Prvi, najatraktivniji, u iznosu od 364 miliona dinara, odnosio se na projekate značajne za lokalne samouprave, za zapošljavanje i druge programe koji pospešuju život i rad u gradovima i opštinama. Drugi je uvođenje e-uprave i savremene informacione tehnologije, za šta je opredeljeno 52 miliona dinara, a treći, podržan sa 46,8 miliona dinara, za sportske, kulturne i turističke manifestacije. Za četvrti cilj, a to je preventivno delovanje i smanjenje rizika u određenim nepogodama, takođe je obezbeđeno 46,8 miliona dinara. Ove godine smo imali i još jedan predlog, godišnju nagradu koja je bila u iznosu od 10,6 miliona dinara za dobru praksu u opštinama i gradovima.  Mislim da će ona postati tradicionalna kako bi pospešili neki takmičarski duh i vrednovali najbolje projekte u opštinama i gradovima - naglasio je Kasalović.

Izvor: subotica.rs
Postavljeno pre 4 godine i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 2839
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.