Komentara: 44
Pregleda: 7226

Potpisan ugovor za prenos sredstava za nastavak radova na Narodnom pozorištu

08.09.2017. u 17:09h
Izvor: Subotica.com
U zgradi Pokrajinske vlade u Novom Sadu potpisan je ugovor o prenosu sredstava, ukupno 223 miliona dinara, za nastavak radova na Narodnom pozorištu, u okviru sedme faze.
Potpisan ugovor za prenos sredstava za nastavak radova na Narodnom pozorištu

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević i gradonačelnik Grada Subotice Bogdan Laban potpisali su danas u Novom Sadu ugovor o prenosu sredstava Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine Gradu Subotici radi nastavka finansiranja adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta u Subotici. Za finansiranje VII faze projekta, u pokrajinskom budžetu je obezbeđeno 223 miliona dinara.

- Zajedničkim radom i okupljanjem svih nivoa vlasti, sredstva za nastavak finansiranja rekonstrukcije i dogradnje Narodnog pozorišta u Subotici, obezbeđena su sa više izvora, što je potvrđeno i nedavnim potpisivanjem ugovora o prenosu 111 miliona dinara iz republičkog u pokrajinski budžet. Preostalih 112 miliona dinara već je bilo obezbeđeno je u pokrajinskom budžetu - istakao je nakon potpisivanja ugovora direktor Kovačević i podsetio da je Pokrajinska vlada zadužila Upravu za kapitalna ulaganja AP Vojvodine da koordinira aktivnosti i obavlja stručne poslove radi finansiranja VII faze ovog projekta.

Potpisan ugovor za prenos sredstava za nastavak radova na Narodnom pozorištu

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban je napomenuo da je procenjena vrednost radova na VII fazi ovog projekta oko 250 miliona dinara, te da je ostatak sredstava obezbeđen u gradskom budžetu.

- Time su obezbeđeni svi neophodni preduslovi za pokretanje javne nabavke za izbor izvođača radova koji će tokom VII faze radova da izvodi neophodne zanatske, instalaterske i enterijerske radove, kao i ostale završne radove na pojedinim blokovima - istakao je Laban.

Izvođenje radova na zgradi Narodnog pozorišta u Subotici odvijalo se fazno, u skladu sa finansijskim mogućnostima investitora. Završetkom šeste faze radova, objekat će sa spoljašnje strane biti zatvoren, čime će se stvoriti mogućnost za zanatske, instalaterske i  enterijerske radove i završne radove na pojedinim blokovima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 44
Pregleda: 7226

Povezana vest

Povezane teme

Narodno pozorište

izgradnja narodnog pozorišta

bogdan laban

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.