• Pregleda: 3425

Potpisan Sporazum o saradnji Subotice i Kiškunhalaša

Potpisivanjem Sporazuma o saradnji Grada Subotica i mađarskog grada Kiškunhalaša, danas su ozvaničeni dugogodišnji dobri i prijateljski odnosi dva pogranična grada. Sporazum su potpisali graodnačelnici Jene Maglai i Rober Fulep i najavili buduću saradnju na mnogim važnim projektima.
Potpisan Sporazum o saradnji Subotice i Kiškunhalaša

Po rečima Jenea Maglaija, gradonačelnika Subotice, Sporazum je pripreman oko godinu dana, a pored toga što su geografski blizu, u proteklom periodu ustanove kulture su izgradile jako dobre međusobne odnose.

- Očekujem da ćemo u budućnosti realizovati važne projekte za oba grada, ne samo u oblasti kulture i obrazovanja, nego i u sferi zaštite životne sredine, infrastrukture, privrede. Prve benefite ovog Sporazuma očekujemo već na proleće kada počinju projekti međugranične saradnje, na koje ćemo zajednički konkurisati – istakao je Maglai.

Podsećajući na stihove Petefi Šandora, koji su bili ispisani na majici koju je jednom prilikom dobio u Subotici, Robert Fulep, gradonačelnik Kiškunhalaša, naglasio je da prijateljski odnosi dva grada odavno postoje.

- Saradnja koja postoji godinama sada ima i pravne okvire, a nadam se da ćemo ovim Sporazumom imati priliku da je unapredimo u mnogim drugim oblastima – dodao je Fulep, koji je ovom prilikom svom kolegi poklonio grb grada napravljen od čuvene halaške čipke.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
Veteran Odgovori
E zbog te saradnje,se Palić nalazi u stanju kakvom je,novac se gura u džepove svojima!
stvarnost Odgovori
Potpisuju se sporazumi, prica se o vaznim projektima, a u Subotici nikad gore!
Lokalac Odgovori
Ne zelimo van granica , hocu Palic ne kiskumhalos ili kako se vec zove kao sto su rekli svojima vana se pomaze dokle
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.