• Pregleda: 2783

Potpisan sporazum o saradnji Subotice i Bresta

U Gradskoj kući danas je potpisan Sporazum o saradnji između našeg grada i Bresta u Belorusiji, koja će se odvijati u oblasti privrede, kulture, obrazovanja, sporta...
Potpisan sporazum o saradnji Subotice i Bresta

Sporazum su potpisali gradonačelnici Jene Magalai i Aleksandar Rogačuk, a svečanom činu prisustvovao je i Vladimir Čušev, ambasador Belorusije u Srbiji.

- Ovom sporazumu prethodio je dvogodišnji trud i intenzivni rad i za Suboticu je ovo jedan veoma značajan trenutak – istakao je gradonačelnik Maglai. - Reč je o saradnji dva pogranična grada, koja u svojim državama spadaju u gradove srednje veličine, imaju bogatu istoriju i tradiciju, te ima dosta mogućnosti i prostora za saradnju na svim poljima. Na nama je da se potrudimo da ono što smo danas potpisali što pre i oživi.

I prvi čovek Bresta, Aleksandar Rogačuk smatra jedni drugima mogu dosta da ponude, naročito u oblasti privrede.

- Verujem da našu saradnju očekuje bolja budućnost – poručio je Rogačuk. - Brest godišnje izveze gotove proizvode u vrednosti od oko dve milijarde dolara. U industrijskoj zoni radi 35 hiljada radnika, zaposlenih u drvnoj, prerađivačkoj, prehrambenoj i elektronskoj industriji.

Subotica je peti grad u Srbiji koji ima svoj bratski grad u Belorusiji. Pre njega partnere i prijatelje su stekli Beograd, Novi Sad, Niš i Kragujevac.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
satrap Odgovori
Браћа!!! Имамо много штошта да научимо од Белоруса! Био тамо па знам о чему причам. Незапослености скоро да нема, односн не раде само они који неће. Невероватно чиста земља (јавна хигијена је невероватна).
Marija Odgovori
Cestitke za prosirenje saradnje izmedju Srbije i Belorusije, naseg dokazanog prijatelja i bratskog naroda! Svaka cast ambasdoru Republike Belorusije u Beogradu gospodinu Vladimiru Cusevu koji je mnogo uradio da se saradnja nase dve zemlje prosiri i razvije na svim poljima.Srecno prijatelji! Zivela Belorusija,zivela Srbija!
forest gamp Odgovori
Vest za svaku pohvalu. cak i vise od toga samo jos fali predsednik Lukasenko koji je proglasen poslednjim diktatorom u Evropi pored svog Mentora Putyina. Srbija medju sljivama.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.