Komentara: 3
Pregleda: 3435
Foto

Potpisan sporazum o saradnji Subotice i Bresta

26.10.2015. u 13:42h > 15:25
Izvor: Subotica.com
U Gradskoj kući danas je potpisan Sporazum o saradnji između našeg grada i Bresta u Belorusiji, koja će se odvijati u oblasti privrede, kulture, obrazovanja, sporta...
Potpisan sporazum o saradnji Subotice i Bresta

Sporazum su potpisali gradonačelnici Jene Magalai i Aleksandar Rogačuk, a svečanom činu prisustvovao je i Vladimir Čušev, ambasador Belorusije u Srbiji.

- Ovom sporazumu prethodio je dvogodišnji trud i intenzivni rad i za Suboticu je ovo jedan veoma značajan trenutak – istakao je gradonačelnik Maglai. - Reč je o saradnji dva pogranična grada, koja u svojim državama spadaju u gradove srednje veličine, imaju bogatu istoriju i tradiciju, te ima dosta mogućnosti i prostora za saradnju na svim poljima. Na nama je da se potrudimo da ono što smo danas potpisali što pre i oživi.

Potpisan sporazum o saradnji Subotice i Bresta

I prvi čovek Bresta, Aleksandar Rogačuk smatra jedni drugima mogu dosta da ponude, naročito u oblasti privrede.

- Verujem da našu saradnju očekuje bolja budućnost – poručio je Rogačuk. - Brest godišnje izveze gotove proizvode u vrednosti od oko dve milijarde dolara. U industrijskoj zoni radi 35 hiljada radnika, zaposlenih u drvnoj, prerađivačkoj, prehrambenoj i elektronskoj industriji.

Subotica je peti grad u Srbiji koji ima svoj bratski grad u Belorusiji. Pre njega partnere i prijatelje su stekli Beograd, Novi Sad, Niš i Kragujevac.

Izvor: Subotica.com
Prijem za delegaciju grada Bresta iz Belorusije Prijem za delegaciju grada Bresta iz Belorusije Prijem za delegaciju grada Bresta iz Belorusije Prijem za delegaciju grada Bresta iz Belorusije Prijem za delegaciju grada Bresta iz Belorusije Prijem za delegaciju grada Bresta iz Belorusije Prijem za delegaciju grada Bresta iz Belorusije Prijem za delegaciju grada Bresta iz Belorusije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3435
Povezane teme

jene maglai

ilija maravić

svečani prijem

zelena sala

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.