• Pregleda: 4805

Potpisan Sporazum o saradnji RPK Subotica i kineske pokrajine Džeđang

Prijateljski odnosi Srbije i Narodne Republike Kine, otvorili su brojne mogućnosti uspostavljanja saradnje na svim nivoima i zajedničkim nastupima na tržištu Evropske unije. Prepoznavši zajednički interes, danas je potpisan Sporazum o saradnji između Regionalne privredne komore Subotice i kineske privredne delegacije iz pokrajine Džeđang.
Potpisan Sporazum o saradnji RPK Subotica i kineske pokrajine Džeđang

Spona saradnje regiona Subotice i kineske pokrajine Džeđang je kompanija Wolong, vlasnik austrijske ATB grupe u okviru koje posluje Sever.

- "Izuzetno nam je drago da se po treći put sastajemo sa delegacijom iz Kine i što je naša firma mogla da uspostavi kontakt. Podržavaćemo se kao što smo to činili i ranije i gledati da se saradnja sa distriktom Džeđang i sa gradom nastavi." - izjavio je Milorad Vasić, direktor ATB Sever

Poučeni dobrim iskustvom sa poslovanjem Severa, koji je nakon ulaska kineskog kapitala počeo da ostvaruje pozitivne rezultate, kineski privrednici žele detaljnije upoznavanje sa privrednim potencijalom Subotice kako bi razmotrili nove investicije.

- "Podatak koji nas je podstakao da dođemo ovde je što je naša korporacija dobila veliku podršku od lokalne samouprave i oni su nam bili topla preporuka da dođemo ovde, da vidimo koje su opcije za neke druge investicije." - rekao je Čen Đen Min, direktor sektora za strane investicije

Nedavna zvanična trodnevna poseta kineskog predsednika Si Đinpinga Srbiji, još šire je otvorila vrata kineskim privrednicima da investiraju u našu zemlju. Očekivanja političara, privrednika i javnog mnjenja su velika, a da li će sve češće posete  kineskih privrednika doneti pozitivan rezultat, pokazaće vreme pred nama.

- "Ono što bitno za dalju saradnju u daljim poslovima u oblasti privrede je povezivanje sa distriktom Šangung koji se nalazi u gradu Šasingu koji ima oko 780 hiljada stanovnika, imaju izvoz od oko 3 milijarde dolara, uvoza nešto manje, kao i značajan turistički potencijal." zaključio je Slobodan Vojinović, predsednik RPK Subotica

Izvor: TV Subotica

povezane teme

6
jang Odgovori
Kinezi su nam oduvek bili prijatelji .i uvek su dobrodosli
Vesko Odgovori
Ima da zveci novac, uglavnom kod politicara.
ekonomista Odgovori
biće ovo rekordna rona razmena.ako nasnađu na karti.
Pedja Odgovori
Ma jel predšjednik razmenio po koju reč sa gostom?
Milimir Odgovori
Da bi suboticka privreda krenula ovaj mora da ode.Ko ga stiti?
forest gamp Odgovori
Posto Kinez iimaju i previse celika koji bi da plasiraju u EU, a sad ovi najnoviji dil sa Smederevom je pod znakom pitanja ..Predlazem ... da se u Subotici izgradi neka celicana po uzoru na Smederevo.
Ipak su nasa grozdja bolja.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.