Komentara: 6
Pregleda: 5165

Potpisan Sporazum o saradnji RPK Subotica i kineske pokrajine Džeđang

13.07.2016. u 16:21h
Izvor: TV Subotica
Prijateljski odnosi Srbije i Narodne Republike Kine, otvorili su brojne mogućnosti uspostavljanja saradnje na svim nivoima i zajedničkim nastupima na tržištu Evropske unije. Prepoznavši zajednički interes, danas je potpisan Sporazum o saradnji između Regionalne privredne komore Subotice i kineske privredne delegacije iz pokrajine Džeđang.
Potpisan Sporazum o saradnji RPK Subotica i kineske pokrajine Džeđang

Spona saradnje regiona Subotice i kineske pokrajine Džeđang je kompanija Wolong, vlasnik austrijske ATB grupe u okviru koje posluje Sever.

- "Izuzetno nam je drago da se po treći put sastajemo sa delegacijom iz Kine i što je naša firma mogla da uspostavi kontakt. Podržavaćemo se kao što smo to činili i ranije i gledati da se saradnja sa distriktom Džeđang i sa gradom nastavi." - izjavio je Milorad Vasić, direktor ATB Sever

Poučeni dobrim iskustvom sa poslovanjem Severa, koji je nakon ulaska kineskog kapitala počeo da ostvaruje pozitivne rezultate, kineski privrednici žele detaljnije upoznavanje sa privrednim potencijalom Subotice kako bi razmotrili nove investicije.

- "Podatak koji nas je podstakao da dođemo ovde je što je naša korporacija dobila veliku podršku od lokalne samouprave i oni su nam bili topla preporuka da dođemo ovde, da vidimo koje su opcije za neke druge investicije." - rekao je Čen Đen Min, direktor sektora za strane investicije

Nedavna zvanična trodnevna poseta kineskog predsednika Si Đinpinga Srbiji, još šire je otvorila vrata kineskim privrednicima da investiraju u našu zemlju. Očekivanja političara, privrednika i javnog mnjenja su velika, a da li će sve češće posete  kineskih privrednika doneti pozitivan rezultat, pokazaće vreme pred nama.

- "Ono što bitno za dalju saradnju u daljim poslovima u oblasti privrede je povezivanje sa distriktom Šangung koji se nalazi u gradu Šasingu koji ima oko 780 hiljada stanovnika, imaju izvoz od oko 3 milijarde dolara, uvoza nešto manje, kao i značajan turistički potencijal." zaključio je Slobodan Vojinović, predsednik RPK Subotica

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 5165
Povezane teme

Slobodan Vojinović

regionalna privredna komora

potpisivanje sporazuma

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.