Komentara: 15
Pregleda: 5528
Foto

Potpisan sporazum o saradnji Gerontološkog centra i Udruženja "Su Team"

27.07.2018. u 14:10h > 18:07
Izvor: Subotica.com
Gerontološki centar i Udruženje građana „Su Team“ potpisali su ugovor o saradnji, koji će omogućiti korisnicima ove ustanove socijalne zaštite da se bave sportskim aktivnostima, u skladu sa godinama i zdravstvenim stanjem.
Potpisan sporazum o saradnji Gerontološkog centra i Udruženja "Su Team"

Saradnjom sa Udruženjem “Su Team“ biće obogaćeni programski sadržaji namenjeni korisnicima gerontoloških klubova sa idejom da što kvalitetnije ispune slobodno vreme u trećem životnom dobu. Bavljenje fizičkom aktivnošću, prema rečima direktora Gerontološkog centra, Nenada Ivaniševića, jedan je od preduslova kvalitetnog života starijih sugrađana.

Ništa ne može da zameni kvalitetno vežbanje i pokrete koji se izvode. Uz ishranu, o kojoj vodimo računa svi u Gerontološkom centru, mislim da je radno-okupaciona terapija i rekreacija jedan od važnih segmenata, koji se radi u Gerontološkom centru. Mislim da možemo biti ponosni, kako svi zajedno, pre svega Grad Subotica na čelu sa gradonačelnikom, brine o svojim starijim sugrađanima - poručio je Ivanišević.

Potpisan sporazum o saradnji Gerontološkog centra i Udruženja "Su Team"

Ideja programa  je da se kroz zanimljive i prilagođene fizičke aktivnosti poboljša opšte fizičko stanje korisnika, ali i utiče na razvoj  međugeneracijske solidarnosti.

- Potrudićemo se da u sklopu vežbanja obezbedimo dobre uslove za korisnike Gerontološkog centra. Cilj je da se jednom nedeljno korisnicima Gerontološkog centra obezbedi trening, da se radi na poboljšanju funkcionalnih sposobnosti, to su osnovni pokreti kako bi ostali što vitalniji i zdraviji – objasnio je Srđan Dakić, profesor fizičkog vaspitanja i predsednik Udruženja „Su-Team“, koji nije krio zadovoljstvo što je Gerontološki centar prihvatio njihovu ideju za rad sa starijim osobama.

Potpisan sporazum o saradnji Gerontološkog centra i Udruženja "Su Team"

Član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite, Ilija Đukanović, zahvalio se članovima „Su Team“-a, koji se inače bave razvojem opšte i specifične motorike kod dece, što su uvideli i potrebe starijih sugrađana za fizičkom aktivnošću.

- Siguran sam da će tim trenera i profesora, koje ima „Su Team“ na čelu sa Srđanom Dakićem poboljšati kvalitet stanovanja i uslova korisnika Gerontološkog centra - rekao je Đukanović.

Izvor: Subotica.com
Potpisivanje ugovora o saradnji između UG "Su Team" i Gerontološkog centra Subotica Potpisivanje ugovora o saradnji između UG "Su Team" i Gerontološkog centra Subotica Potpisivanje ugovora o saradnji između UG "Su Team" i Gerontološkog centra Subotica Potpisivanje ugovora o saradnji između UG "Su Team" i Gerontološkog centra Subotica Potpisivanje ugovora o saradnji između UG "Su Team" i Gerontološkog centra Subotica Potpisivanje ugovora o saradnji između UG "Su Team" i Gerontološkog centra Subotica Potpisivanje ugovora o saradnji između UG "Su Team" i Gerontološkog centra Subotica Potpisivanje ugovora o saradnji između UG "Su Team" i Gerontološkog centra Subotica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 5528
Povezane teme

Nenad Ivanišević

suteam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.