• Pregleda: 6357

Potpisan Sporazum između Mađarskog pokreta i Pokreta slobodnih građana

Između Mađarskog pokreta, čiji je jedan od predvodnika Jene Maglai, i Pokreta slobodnih građana, na čijem čelu je Saša Janković, danas je potpisan Sporazum o strateškom partnerstvu, kojim je ozvaničena saradnja koja traje već duže vreme.
Potpisan Sporazum između Mađarskog pokreta i Pokreta slobodnih građana

Saša Janković podsetio je da je Mađarski pokret organizacija koja je učestvovala u nastanku Pokreta slobodnih građana i da su neki od članova i njegovi osnivači.

- Na samom početku smo prepoznali jedni druge. Naše organizacije imaju suštinske sličnosti koje vode ka demokratiji i zaista verujemo da demokratija ne podrazumeva praznu frazu koji su mnogi do sada izlizali već suštinsku vladavinu prava, poštovanje ljudskih i manjinskih prava, fer i slobodne izbore – naglasio je Janković. - Mađarski pokret se bazira na ostvarenju mađarskih interesa i razvoja demokratskih struktura u okviru te manjine u Srbiji, a Pokret slobodnih građana duboko veruje da je Srbija građansko društvo koje ne anulira već jača nacionalne i sve druge identitete. Mađarski pokret je u Subotici pokazao doslednost u otporu prema režimu koji za Srbiju i Suboticu predstavlja zlo. Koristim teške reči ali ne može drugačije da se opiše ono što se dešava na ekonomskom, političkom i društvenom planu. Nas ujedinjuje i vera da društvo treba da bude društvo socijalne pravde, a Srbija mesto razvoja moderne tehnologije, ekonomije i visoko stručne radne snage, da bude prosvećena zamlja u kojoj kulturne različitosti, nauka i obrazovanje predstavljaju snagu iinvesticije a ne trošak, da bude institucionalna zemlja u kojoj će različitosti biti shvaćene kao kvalitet, a ne kao pretnja.

Janković je pohvalio borbu Mađarskog pokreta za interese mađarske nacionalne manjine i naglasio neophodnost autonomije Vojvodine.

- Suštinska autonomija Vojvodine u kojoj će se građani osećati dovoljno svojim ali i slobodnim u celoj Srbiji pravac kojim treba ići i nudimo prostor za razgovor o tome – dodao je Janković i najavio osnivanje Pokreta slobodnih građana i u Subotici, koja će tesno sarađivati sa Mađarskim pokretom.

Livija Jo Horti i Saša Janković potpisuju Sporazum

Kako je istakao Jene Maglai, član predsedništva Mađarskog pokreta i Pokreta slobodnih građana potpisivanjem ovog sporazuma „stavljena je tačka na i“.

- Naši interesi se slažu a to je da ovo društvo i ovu zajednicu menjamo na bolje. Veoma je loša situacija, društvo ide u lošem pravcu i moramo zajedno da radimo da to popravimo – poručio je Maglai. - Postoji apatija i veliko razočarenje naših sugrađana u njihovu materijalnu situaciju, društvene prilike, nedostatak perspektive i veliki odlazak mladih. Svi zajedno moramo da radimo na tome da se to promeni.

Danas će u 16 časova u Klein House-u biti prestavljen Manifest slobode i pravde Pokreta slobodnih građana.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

11
Progresivan Odgovori
Djavoljska kandža djavoljku kandžu mije!!! Sad mi jasto zašto se tako naoblačilo danas. Stid me je da ovaj DOSovac, Soroševac, vegeterijanac, ubica svoga ljubavnika u svom stanu, u kojem ga je bezbroj puta seksualno napastvovao pre nego što je ubio svog cimera i ljubavnika, ima pravo sebe da naziva slobodnim građaninom! Sram da ga bude. Sram i ove koji pokušavaju da ukradu pravično mesto predstavnika plemenite nacionalne manjine koje pravično pripada SVMu. Pokret demona i lopova narkomana! Kradu subvencije da se drogiraju prekoleta u Španiji. Ne znaju oni šta je pošten poso rodili su se sa đarmani kravatama i italijanskim čizmama. Sastanak u KLEIN HOUSE, oooo pa nego šta to je gospoda, neće valjda u mesnoj zajednici ili bife majo to je za sirotinje. Promoviše se MANIFEST, ne mogu ti snobovi srpskim se služit nego stranjske reči, kao što su DEKLARACIJA ili PARTIJSKI PROGRAM ipak je to jezik elite tako pričaju da ih sirotinja ne razume.
kojot Odgovori
Кречана је једини лек овде...
Овца за шишање Odgovori
Све што је против ове пошасти на власти (без обзира и на многобројне мане) треба подржавати јер је бити или не бити ове државе!
jaca
Najveća apatija je bila upravo dok je Maglai bio gradonačelnik. Ne ponovilo se .......
AlwaysUltra
Ni slučajno - to je glasati da se vrati Murta (braća Dulton i njihovi sekretari i druge kreature sa smetlišta istorije) i da nas on pljačka jer je bolje nego da me pljačka Kurta ??
Ko je lud da to i pomišlja ? Potpuna propast dosmanskih snaga na nedavnim lokalnim izborima u BG pokazatelj je ozbiljnog sazrevanja gradjana.
Jekl
Idi pa se leci dok nije kasno! Bolujes od fascioloze a vreme ti istice!
Овца за шишање
JEKL,
Пази се, и ГОВЕДА од тога обољевају!
AlwaysUltra Odgovori
Dva politička pokojnika ništa srećom neće vratiti u život !!
Joška Odgovori
Čestitam Mađarskom pokretu. Pravi potez. Vi ste pravi naši predstavnici koji se ne uvlače u guzicu (zna se kome)
josa Odgovori
veliko (neprirodno) priljateljstvo vladajuce partije i partije najznacajnije partije jedne manjinske zajednice veoma je korisno za clanove te grupacije.Ogromna budzetska sredstva koja dolaze od severnog suseda (ukupno preko 100 mil. eur) nekontrolisano se trose pod kontrolom jedne partije (naravno zbog tih para je doslo i do razlaza u toj partiji),sa druge strane u lokalu vecinska partija radi sta hoce ,sa dozvolom manjinske.Narod,ko narod ,kao i prethodnih decenija trpi ko u srednjem veku,daj im malo koncerta na trgu,malo lekarskog pregleda dzabe i sve je ok.Od ove nove koalicije ocekujem sto vise da iznesu afere o kradjama politicara,da vec neko ode u zatvor.
ЈОВАН Odgovori
Зла невоља орла натерала, да зимује међу кокошкама, отприлике би могао бити наслов споразума. Саша Јанковић прихвата закључак антисрпског Хашког трибунала да се у Сребреници десио геноциг, а генерали са Запада који су били сведоци догађаја то одбацују као тендециозно тумачење. Саша Јанковић у Србији не користи званично српско писмо ћирилицу, а позива се на Устав као програм странке. Саша Јанковић је опозиција Вучићу као и Вучић Тадићу, дакле још сервилнији квислинг.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.