Komentara: 2
Pregleda: 2211

Potpisan memorandum o upravljanju otpadom

29.01.2013. u 15:34h
Izvor: RTV Yueco
U Subotici je potpisan Memorandum o usvajanju Preporuka za unapređenje lokalnih planova upravljanja otpadom između gradonačelnika i predstavnika koalicije “Zelene inicijative”.
Potpisan memorandum o upravljanju otpadom

Memorandumom je predviđena saradnja opština i gradova potpisnica i Zelene inicijative u aktivnostima koje će doprineti reviziji i unapređenju lokalnih planova upravljanja otpadom, i usvajanje predloženih preporuka.

Koalicija “Zelena inicijativa” preporučuje lokalnim samouprava da budu pažljivije prilikom pripreme svih odluka i dokumenata koji uređuju pitanja upravljanja otpadom i njihovo usvajanje uz uvažavanje interesa različitih zainteresovanih subjekata, promovisnje koncepta smanjenja nastanka otpada, odvojenog sakupljanja otpada, reciklaže i ponovne upotrebe, kao i rukovođenje načelom transparentnosti i uključivanja svih zainteresovanih strana u procese donošenja odluka u oblasti upavljanja otpadom.

Ukidanjem republičkog Fonda za zaštitu životne sredine naneta je šteta civilnom sektoru i lokalnim samouprava, jer su mnogi projekti započeti, a sada ne mogu da se završe.Cilj je da se sve lokalne samouprave povežu u mrežu i razmenjuju iskustva na temu upravljanja otpadom. Predstavnik “Zelene inicijative” je istakao da mu se čini da se u poslednjih šest meseci ne govori o zaštiti životne sredine i da divlje deponije ponovo niču pokraj puteva.

Ključni problem na polju životne sredine je nedostatak novca za realizaciju projekata. Do sada je šest opština potpisalo memorandum.

Potpisan memorandum o upravljanju otpadom

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2211
Povezane teme

Modest Dulić

atila čengeri

ekologija

reciklaža

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.