• Pregleda: 1986

Potpisan Memorandum o saradnji u oblasti organske poljoprivrede

U sali 213 Otvorenog univerziteta predstavnici Nemačke organizacije za tehničku saradnju-GIZ, Grada Subotica i Udruženja Terras potpisali su Memorandum o saradnji, čime je ozvaničen početak realizacije programa obuke. Šestodnevna obuka, koje se pored Subotice sprovodi u još 5 opština u Srbiji, namenjena je onima koji žele da se bave preduzetništvom, u sektoru organske proizvodnje. Takođe, predstavnici Udruženja Terras predstavili su i rezultate projekta „Organska proizvodnja u funkciji održivog razvoja Srbije“
Potpisan Memorandum o saradnji u oblasti organske poljoprivrede

Nemačka organizacija za tehničku saradnju u okviru ACCESS programa već 7 godina podržava Srbiju u razvoju sektora organske poljoprivrede. Prema rečima predstavnika GIZ-a, u tom periodu došlo se do zaključka da na tržištu postoje proizvođači koji imaju vrhunske proizvode ali koji nemaju vremena, mogućnosti ni znanja da kreiraju put na tržištu do kupca. Takođe, primećeno je da postoji i ciljna grupa kupaca, koji nemaju dovoljno informacija kako mogu doći do željenih proizvoda. Obuka bi trebalo da oživi ponudu usluga na tržištu, koje bi spojile ponudu i tražnju i time doprinese razvoju preduzetništva.

Nakon, potpisivanja Memoranduma o saradnji, Udruženje Terras je predstavilo rezultate projekta „Organska proizvodnja u funkciji održivog razvoja Subotice“, koji je finansirala Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju. Najznačajniji rezultat je izrada Akcionog plana razvoja organske proizvodnje, koji je usklađen sa nacrtom Nacionalnog plana organske proizvodnje do 2020.

Akcioni plan, prema mišljenju potpisnika Memoranduma, predstavlja krunu razvoja organske proizvodnje u poslednje dve decenije. Prvi uspesi u vidu povećanja površina pod organskom proizvodnjom, već su vidljivi jer umesto 150 ha, pod organskom proizvodnjom je 190 ha. Broj prerađivača povećao se za jedan.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Ivana Radinović

povezane teme

5
teri Odgovori
samo znate da za sebe uzmete novce
Neša (Glodur) Odgovori
"Održivi razvoj" je globalistička prevara koja uvodi sistem sa namerom da popiše i kontroliše svu zemlju, sve vode, minerale, biljke, životinje, izgradnju, sva sredstva za proizvodnju, sve informacije, energiju i sva ljudska bića u svetu.

Eto, Nemačka i Švedska (pod kontrolom SAD) nas "uče" kako treba da sadimo, obrađujemo, navodnjavamo i ubiremo plodove rada i na taj način drže u svojim rukama našu obradivu zemlju i naše poljoprivrednike. Oni će nam i razrezati koliko je njihovo a koliko naše. Naše će biti taman da preživimo dok ne pocrkamo od bednih plata, lošeg zdravstva i groznih uslova (ne)života a njihovo je resto tzv. kajmak.

"Održivi razvoj" je deo Plana 21 (Agenda 21) kojim UN imaju nameru da pokore celo čovečanstvo nametanjem Svetske vlade i preotimanje svih resursa:

http://webtribune.rs/agenda-21-je-plan-un-za-pokoravanje-covecanstva-nametanje-svetske-vlade-i-preotimanje-svih-resursa-covecanstva/
student Odgovori
Ovi Nemci su verovatno došli na mobu za kopanje, uskoro će I Šveđani što bi reko Šojić.
Forest Gamp Odgovori
Hehe dok je nama brusnice i aronije nema zime . Pola Šaka bobica 100 din.
Samo da naviknemo svet da konzurmira i eto nama blagodeti.
koliko Odgovori
Kakvo samo pranje para. I kakva "kruna uspeha"-jedan novi organski proizvodjac! Bravo!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.