• Pregleda: 4325

Potpisan Kolektivni ugovor Apoteke Subotica

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai, predsednik reprezentativnog sindikata – Organizacija Sindikata Apoteke Subotica – Žužana Grubešić i direktor Apoteke Subotica Violeta Sloboda zaključili su danas, u Gradskoj kući, Kolektivni ugovor Apoteke Subotica.
Potpisan Kolektivni ugovor Apoteke Subotica

Ovim Kolektivnim ugovorom kod poslodavca Apoteke Subotica uređuju se prava, obaveze i odgovornosti zaposlenih iz radnog odnosa i po osnovu rada, međusobni odnosi učesnika Kolektivnog ugovora, postupak izmena i dopuna Kolektivnog ugovora i druga pitanja od značaja za zaposlene i poslodavca.

Pored prava i obaveza utvrđenih ovim Kolektivnim ugovorom, zaposleni kod poslodavca imaju sva prava i obaveze utvrđene Zakonom o radu, Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, drugim zakonskim i podzakonskim aktima i ugovorom o radu. Odredbe Kolektivnog ugovora neposredno se  primenjuju na sve zaposlene kod poslodavca.

Violeta Sloboda je, tim povodom, istakla da joj je drago što je potpisan Kolektivni ugovor između grada Subotice, kao osnivača, reprezentativnog sindikata i Apoteke Subotica (poslodavac), i dodala da to predstavlja nastavak jedne vrlo uspešne saradnje koja se zasniva na izuzetnoj profesionalnosti i razumevanju.

Uz podsećanje da su nedavno potpisani Poseban kolektivni ugovor za javna i javno komunalna preduzeća grada Subotice i Kolektivni ugovor za Dom zdravlja, gradonačelnik Maglai je izrazio zadovoljstvo što je potpisan i Kolektivni ugovor Apoteke Subotica.

- Mislim da smo, ovim ugovorima, kod javnih i javno komualnih preduzeća i ustanova čiji smo osnivač definisali radnopravne obaveze zaposlenih i obaveze lokalne samouprave prema zaposlenima. To, kada je reč o preuzetim pravima i obavezama, stavara jednu stabilnost za funkcionisanje firme i sigurnost za sve zaposlene. Na ovaj način stavljamo na svoje mesto i sve ono što, u smislu potpisivanja kolektivnih ugovora sa brojnim ustanovama, u ranijem periodu nije postojalo. Ostaje nam još samo da se sa Predškolskom ustanovom ‘Naša radost’ potpiše Poseban kolektivni ugovor, s obzirom na to da sa javnim ustanovama u kulturi imamo Opšti kolektivni ugovor koji reguliše tu oblast – naglasio je gradonačelnik Maglai.

Izvor: Subotica.rs / Autor: Milan Aleksić

povezane teme

3
Jelena Odgovori
čekajte, ovo je stvarno vets? potpisivanje kolektivnog ugovora? a da radite nešto konkretno? ono kao, dovedete investitore? napravite uslove mladim ljudima da ostaju u subotici ? ne, a? niišta onda. koletkivno ćemo da budemo gladni.
josa Odgovori
zasto ne privatizacija?zasto na grbaci naroda jos jedno javno preduzece?
Salašar Odgovori
Svaka čast apotekari svaki kolektivni ugovor je sigurnost za zaposlene, nažalost većina zaposleni misli da to nije ništa, ali varaju se. Pitajte kako bi se radnici proveli u fresu-coca cola da nije bilo kolektivnog ugovora a ovako su dobili 600 eura otpremninu po godini sindikati napred i dabogda svaka ustanova imala kvalitetan kolektivni ugovor.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.