Komentara: 8
Pregleda: 3670

"Potkopajmo Suboticu"

14.10.2010. u 14:25h
Izvor: E-novine
<p>S obzirom da ne postoji nikakva kontrola niti uvid u finansijske tro&scaron;kove koje snose građani, le&scaron;inari vladajuće lokalne DS/DSS koalicije imaju potpunu slobodu u neometanom tro&scaron;enju na&scaron;ih para. To potvrđuje i gradski budžet koji je kraći za 355 miliona dinara</p>
"Potkopajmo Suboticu"

Subotica uskoro postaje grad podzemnih garaža! Najfriškiju informaciju nam donosi direktor JKP Direkcija za izgradnju grada Subotica, Josip Kovač Striko.

U toku su pripreme za dobijanje lokacijske dozvole za izgradnju podzemne garaže na Trgu Cara Jovana Nenada, ispred Otvorenog Univerziteta. Sledeći korak u realizaciji ove sumanuto retardirane ideje biće izrada projekta i nalaženje investitora za garažu, koja će biti na dve etaže i biće sposobna da primi oko 350 vozila. Vrednost projekta je oko 12 miliona dinara, dok je vrednost cele investicije, kao i podela plena, još uvek nepoznata finansijska stavka za javnost.

Lokacija na kojoj se planira podzemna garaža smeštena je u najstrožem centru grada, koji ujedno spada u zaštićeno gradsko jezgro Subotice. S obzirom da je u poslednjih nekoliko godina zabeležena nezapamćena razgradnja grada i uništavanje svega što i malo seća na secesiju, rovarenje će se nastaviti, ali ovaj put, ispod površine grada, daleko od očiju javnosti.

I to nije sve! Postoji još osam drugih podzemnih garaža predviđenih Planom detaljne regulacije centra grada - Zona 1 koje "uživaju" nepostojeći status zaštićene prostorne kulturno-istorijske celine od velikog značaja gradskog jezgra Subotice.

Vandali žderu gradski budžet

Nedavno je g. Kovač Striko izjavio da grad nema dovoljno sredstava za početak sanacije važnih objekata, kao što je i rekonstrukcija Zelene fontane, jer lokalni vandali "prazne" gradski budžet. Nakon, mrske nam reči - secesija, vandali spadaju u druge po redu kočničare razvoja grada. Naime, vandali uništavaju gradske česme, kradu saobraćajne znakove i zbog finansijske štete koje pričinjavaju gradu predstavljaju, na radost političara, najveću pretnju odavno šupljeg gradskog nam budžeta.

S obzirom da ne postoji nikakva kontrola niti uvid u finansijske troškove koje snose građani, lešinari vladajuće lokalne DS/DSS koalicije imaju potpunu slobodu u neometanom trošenju naših para. To potvrđuje i gradski budžet koji je kraći za 355 miliona dinara.

Ali, vratimo se budućim garažama. Na pitanje novinara "Da li se predviđa još neka podzemna garaža na području centra grada", direktor Striko odgovara: "Postoji još jedna mogućnost, ispod Zelene fontane i jednom delu prema Muzičkoj školi. Stoga bi te dve garaže bile povezane jednim putem, isto podzemnim i jednim delom bi mogućnost bila da se povežu sa Narodnim pozorištem, podzemna garaža koja bi bila ispod Zelene fontane."

Dakle, slobodno možemo da kažemo da će se čitav jedan svet građana drajvera uskoro preseliti ispod zemlje i tako se međusobno povezati. Gore na površini grada je i onako pustoš. Sem betonskih skeleta, banaka i bezbojnih ljudi ništa drugo i ne postoji. E, sad se postavlja pitanje šta raditi sa ostalim građanima koji recimo ne poseduju vozilo i neće imatu tu čast i pravo da plaćaju svoju novu podzemnu garage? Kako je lokalnoj vlasti briga o Subotičanima uvek na prvom mestu, oni bi, recimo, po nekoj povoljnijoj ceni, mogli da budu smešteni odmah do auspuha vozila - tamo je toplije.

 

Izvor: E-novine
Postavljeno pre 13 godina i 6 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 3670

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.