Komentara: 14
Pregleda: 7144

Postavljen memorijalni zid na Kerskom groblju

01.11.2018. u 16:16h
Izvor: Subotica.com
Na samom ulazu na Kersko groblje postavljen je memorijalni zid na kome se nalaze imena pokojnika koji su bili sahranjeni u parcelama opštih grobova, a koje su poništene zbog nedostatka prostora.
Postavljen memorijalni zid na Kerskom groblju

Na „In memoriam“ zidu za sada se nalazi 51 ime, a ima prostora i za upisivanje novih imena.

- “In memoriam“ zid je novina i način da se dostojanstveno i sa pijetetom odužimo onima koji su bili sahranjeni u parcelama opštih grobova. Ponudili smo naslednicima koji iskazali interesovanje da se na ovaj način memoriše spomen na te pokojnike – objašnjava Vesna Prćić, direktorka JKP „Pogrebno“. - Postoji prostor za upis novih imena, a taj postupak je za naslednike potpuno besplatan, treba samo da nam se jave i daju izjavu o ličnim podacima pokojnika, godini rođenja i smrti. Gradnja zida je završena tokom jula meseca i nije bila toliko prevelik trošak za preduzeće da ne bi mogli da izađemo u susret građanima koji žele da na ovaj način memoriraju svoje pokojnike.

Podsetimo, pre tačno godinu dana, kada su uoči Svih svetih hteli da posete večne kuće svojih predaka, pojedini Subotičani su imali šta da vide – mesto njihovih grobova bilo je raskopano.

- Sada je sasvim druga situacija. „Pogrebno“ nam je izašlo u susret, našli smo kompromisno rešenje i napravilo spomen obeležje gde možemo da upalimo sveće i odnesemo cveće svojim precima – kaže Jasmina Andrić, čiji je deda bio među onima čiji su grobovi prekopani. - Srce nam je na mesto, jer imamo gde da odamo poštu pokojnicima. To mesto izgleda lepo i kulturno, postoje klupe gde može da se sedne. Zaista smo zadovoljni.

Postavljen memorijalni zid na Kerskom groblju

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 7144

Povezana vest

Povezane teme

jkp pogrebno

vesna prćić

kersko groblje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.