Komentara: 7
Pregleda: 7873

Poštar koji ne priznaje vremenske nepogode

29.02.2012. u 14:06h
Izvor: SuMedija
Poštar koji ne priznaje vremenske nepogode

Šta da uradi poštar kada do nekog od salaša u okruženju Subotice treba da prepešači na kilometre po visokom snegu ? Za Nemanju Pavlakovića, poštara sa Kelebije, nije bilo dileme – tokom najhladnijih zimskih dana u februaru on je sedlao svog konja i isporučivao poštu.

- Prelazio sam i po pedesetak kilometara dnevno – priča Nemanja. – Nisam hteo da neko ne dobije poštu. Motorom se nije moglo, peške bi bilo jako teško, pa sam se setio da idem na konju. Nije bilo lako jer sam jahao i na minus dvadeset, ali radio sam to sa zadovoljstvom jer su me ljudi dočekivali radosni, sa osmehom na licu. Većini nisam mogao odbiti poziv da se malo ugrejem i posedim sa njima uz topao čaj ili kafu.

Od dede je naučio da jaše, ima 26 godina, a kao poštar radi oko dve godine. Nemanja je mlad čovek koji svoj posao doživljava tako da je nesumnjivo primer za požrtvovanost i odgovornost.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 7
Pregleda: 7873
Povezane teme

pošta

poštar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.