• Pregleda: 1036

Poslednja u nizu tribina okruglog stola "Bog i deca Avramova"

Poslednja u nizu tribina okruglog stola "Bog i deca Avramova"

Sutra, sa početkom u 19 časova, u Velikoj većnici Gradske kuće, održaće se poslednja u nizu tribina u organizaciji okruglog stola "Bog i deca Avramova". Gost predavač Sead ef. Šaćirović koordinator za Beograd i Vojvodinu Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, izaslanik muftije dr. Melvuda Dudića.

Na prethodnoj, trećoj, duhovnoj tribini koja je nosila naziv "Jedinstvo u različitosti", održanoj prošli utorak,  predavač je bio dr Aleksandar Đakovac, docent na katedri za dogmatiku Bogoslovskog fakulteta SPC u Beogradu. 

Okrugli stolovi se redovno održavaju od 2014. godine, u organizaciji tradicionalnih crkava i verskih organizacija u Subotici, a pokretač je sveštenik Dragan Stokin.

- Kada sam pokretao okrugli sto, moja ideja je bila da razgovaramo o tome šta je ono što Bog od svih nas traži, da to kažemo glasno i poučimo vernike kako svaka vera uči. U samo pitanje vere ne zadireno, jer svako veruje u Boga na svoj način i to se ne dira, ali insitiramo na onome što je Bog blagoslovio čoveku, a to je da bude što bolji, u sredini u kojoj živi - poručuje sveštenik Stokin.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.