Komentara: 30
Pregleda: 5402
Foto

Posle tri decenije gas stigao na Palić

20.10.2020. u 15:57h
Izvor: Subotica.com
JP „Suboticagas“ nastavilo je investicione aktivnosti i tokom ove godine završeno je 8.6 kilometara gasifikacione mreže. Najveći deo, oko pet kilometara urađeno je na Paliću, što je obradovalo veliki broj žitelja ovog naselja.
Posle tri decenije gas stigao na Palić

Gasovodna mreža izgrađena je u centru grada, u ulicama Trg Cara Jovana Nenada , Trg Republike i Matka Vukovića a na nju će moći da se priključi oko stotinu stambenih i poslovnih potrošača.  Gasovod je prošao i sa desne strane ulice Horgoški put, ulice Palić salaši, 55.Nova, 50.Nova, 51.Nova, 52.Nova, 54.Nova, 49.Nova, Hajdukovo, Kostolanji Arpada i Grobljanska, a na nju će moći da se priključi oko 200 potrošača.

Posle tri decenije gas stigao na Palić- U ovogodišnjem planu rada predviđena je gasifikacija u dužini od oko deset kilometara, mi smo do sada uradili 8.6 kilometara, od čega je 5.3 kilometra na Paliću. Za izgradnju gasovoda na Paliću uloženo je 5.5 miliona dinara, a za celu Subotici 11.17 miliona dinara – ističe Ildiko Zedi, direktorka JP „Suboticagas“. – Zahvaljujući tome imamo oko 11.033 potrošača, od čega je 9.800 građana a ostalo su preduzeća. Gasovod se prostire na oko 648 kilometara. Nama je cilj da što više stanovnika dobije mogućnost da se priključi na gasovod.

Porodica Tot, Andraš i Eržebet, prvi su se  prijavili da dobiju gasni priključak, koji će im u mnogome olakšati predstojeću grejnu sezonu.

Posle tri decenije gas stigao na Palić

- Kuću smo napravili 1978. godine i od tada imamo centralno grejanje , ložili smo drvo i ugalj. Često smo se nervirali jer  ogrev nije više toliko kvaliteta. Jedva smo čekali da se priključimo na gasovod i tako grejemo – kažu Andraš i Eržebet. – Jako smo zadovoljni uslovima koje nam je dalo preduzeće, sve je vrlo brzo urađeno, počelo je 20. septembra i gas je već u našoj kući. Biće nam lakše, a ujedno nećemo zagađivati okolinu ložeći čvrsto gorivo. Naši unuci neće udisati taj dim.

Gasifikacija Subotice počela je pre tri decenije. Trenutno su u toku i radovi na izgradnji mreže u Aleksandrovu, Zorci i Malom Bajmoku.

Posle tri decenije gas stigao na Palić

- Vrlo je značajno da je preduzeće „Suboticagas“ iz sopstvenih sredstava realizovalo ovu investiciju, nisu trebala budžetska sredstva i to je veliki uspeh. Do ovog trenutka  izgrađeno je oko 650 kilometara gasovodne mreže, sa ovom mrežom moći će da se priključi 420 novih potrošača i nadam se da će građani iskoristiti pogodnosti i priključiti se – smatra zamenik gradonačelnika Imre Kern. - Gas je moderan izvor energije, ekološki je mnogo čistiji i perspektivni izvor grejanja. Cilj nam je da Palić, Radanovac, Kelebiju i grad pokrijemo kompletno sa gasnom mrežom i nadam se da će preduzeće biti u prilici da nastavi investicije koje i dalje gradi. Ako ovako nastavimo, za nekoliko godina posao će biti urađen.

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje realizacije plana investicionih ulaganja izgradnje gasne mreže na Paliću Obeležavanje realizacije plana investicionih ulaganja izgradnje gasne mreže na Paliću Obeležavanje realizacije plana investicionih ulaganja izgradnje gasne mreže na Paliću Obeležavanje realizacije plana investicionih ulaganja izgradnje gasne mreže na Paliću Obeležavanje realizacije plana investicionih ulaganja izgradnje gasne mreže na Paliću Obeležavanje realizacije plana investicionih ulaganja izgradnje gasne mreže na Paliću Obeležavanje realizacije plana investicionih ulaganja izgradnje gasne mreže na Paliću Obeležavanje realizacije plana investicionih ulaganja izgradnje gasne mreže na Paliću
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 30
Pregleda: 5402
Povezane teme

gasovod

suboticagas

priključenje na gasovodnu mrežu

radovi na gasovodnoj mreži

gasovodna mreža

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.