Komentara: 10
Pregleda: 7881
Foto

Posle svake kiše kuće u ulici Kalora Milodanovića plivaju u vodi

27.07.2021. u 15:43h
Izvor: Subotica.com
Posle svake kiše kuće u ulici Kalora Milodanovića plivaju u vodi

Svaka malo jača kiša za stanovnike ulice Kalora Milodanovića u Gatu je nova muka. Ne samo što je cela ulica u vodi do kolena od kiše, nego se i izliva kanalizacija, što nije samo komunalni nego i zdravstveni problem meštana.

- Ove godine do sada nam je poplavilo četiri puta, prošle godine dva, a pretprošle čak sedam puta. U dvorištu bude oko pola metra, a unutra oko 15 centimetara vode. Plivaju svi laminati, nameštaj sav bude natopljen vodom i fekalijama, zidovi takođe. Takvom brzinom ulazi voda da se dižu fuge sa pločica, otpada glet - priča Branka Vereš Baranji, koja već četiri godine izdaje apartmane za smeštaj. - Kada se to desi ne mogu da radim nekoliko dana, jer je potrebno da se zidovi osuše, izvetri miris. Dešavalo se da poplava bude i kada su gosti tu, pa im onda automobili plivaju u vodi, često je bilo kvarova.

Posle svake kiše kuće u ulici Kalora Milodanovića plivaju u vodi

Meštani su posadili drveće i druge sadnice ispred svojih kuća, a posle svake poplave sa njih skidaju razne sadržaje iz kanalizacije.

- Dete ne može da se igra u dvorištu, a susedna kuća samo što se ne uruši, što je takođe posledica poplava. Osiguravajuće kuće nisu htele da osiguraju objekat sve dok to nije postao objekat za izdavanje, ali i pored toga novac koji se dobije na ime štete ne pokrije ni krečenje - dodaje naša sagovornica. - Šahtovi su puni mulja i zemlje, nemaju funkciju. Tražimo od nadležnih da završe uređenje kanalizacione mreže, da se ovom problemu stane na kraj.

Posle svake kiše kuće u ulici Kalora Milodanovića plivaju u vodi

Isti problem ima i njena komšinica preko puta, Ruža Ivković Ivandekić, kojoj se posle prethodne kiše sva živina podavila u dvorištu.

- U ovoj ulici živim od 1984. i iz godine u godinu poplave su sve veće. Ljudi se priključuju na mrežu, ali očigledno ona ne podržava ovoliki broj korisnika - priča Ruža. - Voda je pola metra, spašavam i dižem šta mogu, inspekcija dođe, uslika i kaže uzmite crevo i počistite. Sve nus prostorije u dvorištu su za obijanje i rušenje, a novo smo gradili. I pola sata posle poplave voda šiklja iz ulične kanalizacije.

Izvor: Subotica.com
Problemi sa poplavama u ulici Kalora Milodanovića Problemi sa poplavama u ulici Kalora Milodanovića Problemi sa poplavama u ulici Kalora Milodanovića Problemi sa poplavama u ulici Kalora Milodanovića Problemi sa poplavama u ulici Kalora Milodanovića Problemi sa poplavama u ulici Kalora Milodanovića Problemi sa poplavama u ulici Kalora Milodanovića Problemi sa poplavama u ulici Kalora Milodanovića
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 7881
Povezane teme

poplava

poplavljene ulice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.