Komentara: 9
Pregleda: 2522

Posle sedme etape Gabor je 69. u generalnom plasmanu

13.01.2013. u 13:11h
Posle sedme etape Gabor je 69. u generalnom plasmanu

Predstavnik naše zemlje u konkurenciji motociklista Gabor Sagmajster sedmu etapu od Kalame u Čileu do Salte u Argentini dugu 806 kilometara sa specijalnim ispitom od 220 km, završio je na 100. mestu.

Gabor bi bolje plasiran da nije “zaradio” pet minuta kazne, pa se i dalje nalazi na 69. poziciji u generalnom plasmanu Dakar relija.

Taktika srpskog motocikliste do sada daje rezultata i nakon sedam etapa Sagmajster se trenutno nalazi na 67. mestu od 140 motociklista koliko je još u "igri".

Posle osam dana takmičenja na Dakar reliju 2013 vozači motocikala, automobila, kamiona i kvadova odmoriće barem na 24 časa. Nedelja će biti slobodan dan, takmičari će ga provesti u Tukumanu, a već u ponedeljak ih očekuje deveta etapa, ujedno i najduža na ovogodišnjem reliju. Voziće se od Tukumana do Kordobe (852 km, specijal 593 km), a takmičarima će odmor dobro doći s obzirom na probleme koje su imali tokom osme etape. Ovog puta vozači se nisu borili sa peskom već sa vodom i blatom posle obilne kiše.

Smrt motocikliste iz Francuske - Koliko je Dakar reli opasan sport potvrđuje i nesrećan gubitak života motocikliste (KTM) Tomasa Bourgina iz Francuske koji je najnovija žrtva ovog takmičenja. Nesreća se dogodila juče u 8:23 časova po lokalnom vremenu na link putu do Čileanske strane planine. Dvadesetpetogodišnji vozač sudario se sa čileanskim policijskim automobilom koji je išao u suprotnom smeru. Medicinska ekipa relija došla je na lice mesta, ali je samo mogla da konstatuje smrt.

Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 2522
Povezane teme

Gabor Sagmajster

dakar reli

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.