Komentara: 4
Pregleda: 2528

Posle 15 časova u "sedlu" Sagmajster završio i devetu deonicu

15.01.2013. u 12:05h
Gabor Sagmajster uoči starta specijalnog ispita desetog dana na 35. Dakar reliju zrači optimizmom i dobrom voljom. Prethodni deveti dan po rečima našeg jedinog predstavnika Srbije na najzahtevnijem planetranom takmičenju, trajao je kao zla godina. Skoro 15 sati u sedlu motora i najzagriženijem ljubitelju vožnje, bilo bi previše.
Posle 15 časova u "sedlu" Sagmajster završio i devetu deonicu

- Deveti dan bio je najteži do sada. Mislio sam da nikada neće da se završi. Čak i meni koji ovo mnogo volim, trebalo je doodatne snage i volje da izdržim 15 sati u sedlu i dođem do kampa. Prvih 100 kilometara specijalnog ispita nisam mogao da se pohvatam i da uđem u ritam. Zbog toga sam uleto u neku rupetinu dubine skoro pet metara i trebalo mi je minut dva vremena da izvučem motor i sebe. Suze teku same od besa, što sam sebio dozvolio takvu glupost, ali šta da se radi – rekao je Sagmajster uoči starta specijalnog ispita.

Desetog dana organizator je predvideo nešto kraći specijal, ali kao po običaju kada je kratak, onda je „dugačko“ do cilja, odnosno kampa.

- Posle napornog dana, spavao sam malo duže, kako bih prikupio snage za nastavak takmičenja. Deseta specijala značajno je kraća u odnosu na prethodnu, ali to svakako ne znači da je lakša. U svakom slučaju za nekoliko minuta osetiću šta je organizator sada stavio pred nas. Raspoloženje je na nivou, međutim u poverenju polako ali sigurno se umoram od ovolike vožnje. Ponavljam, nije problem mnogo volim da vozim, naravno i Dakar, ali treba još pet puta više ljubavi, volje i snage da bi se sve izdržalo – dodao je Gabor.

Do ciljne rampe u Čileu sve takmičare dele dve žestoke deonice Fijambala i La Rioha, od kojih nikome ko zna o čemu se radi ne može da bude veselo. Pri pomenu istih Sagmajster je rekao da će i one doći na red, ali sada je fokusiran na deseti dan.

Posle 15 časova u "sedlu" Sagmajster završio i devetu deonicu

(izvor: Plumrace)

Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 2528
Povezane teme

Gabor Sagmajster

dakar reli

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.