• Pregleda: 11331

Posetili smo Janu, prvorođenu bebu Subotice u 2019. godini

Prva beba u subotičkoj bolnici rođena je 1. januara u 9 časova i 20 minuta, dok su danas rođene još dve bebe, nešto iza 10 časova.
Posetili smo Janu, prvorođenu bebu Subotice u 2019. godini

Prva beba rođena u subotičkoj bolnici je devojčica Jana, teška 3.440 grama i dugačka 48 centimetara. Prema rečima dr Zorice Libman, pedijatra neonatologa na Odeljenju neonatologije Opšte bolnice Subotica, beba je na svet došla carskim rezom, nakon čega je majka Valentina Gajić provela 48 sati na intenzivnoj nezi, dok je danas premeštena na Odeljenje.

- Trenutno su i majka i beba u dobrom stanju, majka je danas izašla iz šok sobe, tako da će joj se ubrzo priključiti i dete. S obzirom na to da je porođaj završen carskim rezom i zbog dobrobiti majke, takva deca se otpuštaju u šestom danu života, te ukoliko sve bude bilo u najboljem redu, majka i beba bi mogle da napuste bolnicu 5. ili 6. januara - rekla je dr Libman.

Osim Jane, u subotičkoj bolnici danas su rođene još dve bebe, jedna oko 10 časova i 20 minuta carskim rezom, a druga 10 minuta kasnije prirodnim putem, te je za prva tri dana ove godine, rođeno troje dece u Subotici.

Na prvi dan u godini, bolnicu su napustile trojke Teodor, Aliz i Fani, zajedno sa majkom Žužanom Tancoš, koja se porodila 26. decembra prošle godine. Dr Libman ističe da su deca bila klinički stabilna i dobrog opšteg stanja, kao i njihova majka, te da su zbog toga otpušteni kući nešto ranije nego što je bilo predviđeno.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.