• Pregleda: 8159

Poseta predstavnika Ambasade Austrije RPK Subotica

Tokom prošle godine promet Austrije i Srbije iznosio je oko 900 milona dolara, pri čemu je Severnobački okrug imao udeo od oko 10 odsto u toj razmeni, rečeno je u Regionalnoj privrednoj komori prilikom posete savetnice za trgovinu u Ambasadi Austrije, Erike Teoman Brener. Ona je sa predstavnicima Regionalne privredne komore razgovarala o unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje.
Poseta predstavnika Ambasade Austrije RPK Subotica

Teoman Brener je izrazila zadovoljstvo intezitetom privredne saradnje Srbije i Austrije, prenoseći pozitivna iskustva austrijskih investitora u Srbiji. Ona je istakla da postoji zainteresovanost posebno malih i srednjih preduzeća iz Austrije da investiraju u ovom delu Vojvodine.

- Sve velike kompanije Austrije su već u Srbiji, ali velike mogućnosti postoje za investiranje od strane malih i srednjih preduzeća. Razlog te zainteresovanosti nije geografska prednost ovog regiona, nego kvalitetna radna snaga.Većina austrijskih malih i srednjih preduzeća su porodične firme, koje su vrlo posvećene regionu u koji investiraju. To ste najbolje mogli da vidite tokom 2008. godine kada je zavladala svetska ekonomska kriza, tada austrijski investitori nisu napuštali Srbiju - kaže Teoman Brener.

Deo sastanka bio je posvećen i reformi komorskog sistema, koji se u našoj zemlji realizuje po ugledu na Austriju.

- Uspeli smo da čujemo austrijska iskustva u oblasti ekonomske diplomatije koja je veoma značajna i sprovođenja dualnog obrazovanja. Takođe, razgovarali smo i o mogućnostima za povezivanje penzijskog i zdravstvenog sistema Austrije i Srbije - kaže predsednik Regionalne privredne komore, Slobodan Vojinović.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
koRmoran Odgovori
Da mi je samo znati sta je ova zena imala da prica s ovim opskurnim likom iz komore, grobarom 29. novembra???
Safet Odgovori
Dislajk za ove gutace ljude irobovlasnike
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.