Komentara: 2
Pregleda: 9083

Poseta predstavnika Ambasade Austrije RPK Subotica

25.05.2016. u 18:20h
Izvor: Subotica.com
Tokom prošle godine promet Austrije i Srbije iznosio je oko 900 milona dolara, pri čemu je Severnobački okrug imao udeo od oko 10 odsto u toj razmeni, rečeno je u Regionalnoj privrednoj komori prilikom posete savetnice za trgovinu u Ambasadi Austrije, Erike Teoman Brener. Ona je sa predstavnicima Regionalne privredne komore razgovarala o unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje.
Poseta predstavnika Ambasade Austrije RPK Subotica

Teoman Brener je izrazila zadovoljstvo intezitetom privredne saradnje Srbije i Austrije, prenoseći pozitivna iskustva austrijskih investitora u Srbiji. Ona je istakla da postoji zainteresovanost posebno malih i srednjih preduzeća iz Austrije da investiraju u ovom delu Vojvodine.

- Sve velike kompanije Austrije su već u Srbiji, ali velike mogućnosti postoje za investiranje od strane malih i srednjih preduzeća. Razlog te zainteresovanosti nije geografska prednost ovog regiona, nego kvalitetna radna snaga.Većina austrijskih malih i srednjih preduzeća su porodične firme, koje su vrlo posvećene regionu u koji investiraju. To ste najbolje mogli da vidite tokom 2008. godine kada je zavladala svetska ekonomska kriza, tada austrijski investitori nisu napuštali Srbiju - kaže Teoman Brener.

Poseta predstavnika Ambasade Austrije RPK Subotica

Deo sastanka bio je posvećen i reformi komorskog sistema, koji se u našoj zemlji realizuje po ugledu na Austriju.

- Uspeli smo da čujemo austrijska iskustva u oblasti ekonomske diplomatije koja je veoma značajna i sprovođenja dualnog obrazovanja. Takođe, razgovarali smo i o mogućnostima za povezivanje penzijskog i zdravstvenog sistema Austrije i Srbije - kaže predsednik Regionalne privredne komore, Slobodan Vojinović.

Izvor: Subotica.com
Poseta Trgovinskog savetnika ambasade Austrije Poseta Trgovinskog savetnika ambasade Austrije Poseta Trgovinskog savetnika ambasade Austrije Poseta Trgovinskog savetnika ambasade Austrije Poseta Trgovinskog savetnika ambasade Austrije Poseta Trgovinskog savetnika ambasade Austrije Poseta Trgovinskog savetnika ambasade Austrije Poseta Trgovinskog savetnika ambasade Austrije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 9083
Povezane teme

privredna komora

Slobodan Vojinović

regionalna privredna komora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.