Komentara: 0
Pregleda: 1584
Foto

Poseta Đačkog parlamenta OŠ "Sonja Marinković" Gerontološkom centru

23.12.2018. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Poseta Đačkog parlamenta OŠ "Sonja Marinković" Gerontološkom centru

Učenici Đačkog parlamenta Osnovne škole ,,Sonja Marinković“ posetili su u petak, 21. decembra, Gerontološki centar "Dudova šuma". Poseta je ostvarena u formi druženja učenika škole i korisnika Gerontološkog centra, a sastojala se iz nekoliko aktivnosti.

Deo programa obuhvatio je kulturu, odnosno muzičko druženje i recitale poezije, koji su pripremili i predstavili jedno drugom, kako učenici, tako i korisnici Gerontološkog centra, zatim deljenje novogodišnjih čestitki, ručno napravljenih od strane učenika nižih razreda škole, u koje su učenici Đačkog parlamenta napisali svoje novogodišnje želje i uručili ih korisnicima Gerontološkog centra,

Učenici su takođe bili u prilici da obiđu Gerontološki centar i upoznaju se sa načinom rada ove ustanove i u kakavim uslovima borave naši stariji sugrađani.

- Ovo je samo jedna od aktivnosti našeg Đačkog parlamenta koje smo zamislili u ovoj školskoj godini. Aktivnosti kojima ćemo se baviti imaju humanitaran i edukativan karakter, pa njima želimo da kod naših učenika razvijamo duh inicijativnosti, uvažavanja različitosti, tolerancije i kulture dijaloga”. Aktivnost naših učenika u okviru Đačkog parlamenta, omogućava im da sami daju svoje ideje, pokrenu raznovrsne projekte i time, koliko mogu, daju doprinos lokalnoj zajednici i unaprede kvalitet njenog funkcionisanja. - navodi Daria Martinović, nastavnica matematike u OŠ ,,Sonja Marinković” i koordinatorka Đačkog parlamenta.

Više o samoj akciji rekla je psiholog OŠ "Sonja Marinković", Larisa Gvozdenović, opisujući šta je bio cilj za decu i šta je njihovo druženje značilo za korisnike Gerontološkog centra.

- Aktivnost koju danas realizuje naš Đački parlament, omogućava našim učenicima da se upoznaju sa osobama koje se nalaze u životnoj dobi poodmakloj u odnosu na njihovu, te da tako steknu dragocena iskustva o ovom životnom dobu, ostvare neposrednu komunikaciju kroz međugeneracijsko druženje sa ovim divnim ljudima koji su nam priredili prelepu dobrodošlicu, i to sa ciljem da, kroz ovo iskustvo, kod naših učenika razvijamo brisanje raznovrsnih stereotipa, empatiju, altruizam i humanost kao vrednost prema kojoj se opredeljuju. Takođe se nadamo da smo korisicima Gerontološkog centra ulepšali, koliko smo mogli, jedan dan, i da im je ovo iskustvo bilo podjednako prijatno kao i nama. - navodi Larisa Gvozdenović, psiholog OŠ "Sonja Marinković".

Predstavnici Đačkog parlamenta OŠ "Sonja Marinković" i Gerontološkog centra najavljuju da će se ova saradnja nastaviti i da već, vodeći se uspehom ove aktivnosti, najavljuju nove susrete, sa novim inicijativama i idejama.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1584
Povezane teme
gerontološki centar subotica oš sonja marinković
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.