Komentara: 0
Pregleda: 3493
Foto

Poseta Đačkog parlamenta OŠ "Sonja Marinković" Gerontološkom centru

23.12.2018. u 18:43h
Izvor: Subotica.com
Poseta Đačkog parlamenta OŠ "Sonja Marinković" Gerontološkom centru

Učenici Đačkog parlamenta Osnovne škole ,,Sonja Marinković“ posetili su u petak, 21. decembra, Gerontološki centar "Dudova šuma". Poseta je ostvarena u formi druženja učenika škole i korisnika Gerontološkog centra, a sastojala se iz nekoliko aktivnosti.

Deo programa obuhvatio je kulturu, odnosno muzičko druženje i recitale poezije, koji su pripremili i predstavili jedno drugom, kako učenici, tako i korisnici Gerontološkog centra, zatim deljenje novogodišnjih čestitki, ručno napravljenih od strane učenika nižih razreda škole, u koje su učenici Đačkog parlamenta napisali svoje novogodišnje želje i uručili ih korisnicima Gerontološkog centra,

Učenici su takođe bili u prilici da obiđu Gerontološki centar i upoznaju se sa načinom rada ove ustanove i u kakavim uslovima borave naši stariji sugrađani.

- Ovo je samo jedna od aktivnosti našeg Đačkog parlamenta koje smo zamislili u ovoj školskoj godini. Aktivnosti kojima ćemo se baviti imaju humanitaran i edukativan karakter, pa njima želimo da kod naših učenika razvijamo duh inicijativnosti, uvažavanja različitosti, tolerancije i kulture dijaloga”. Aktivnost naših učenika u okviru Đačkog parlamenta, omogućava im da sami daju svoje ideje, pokrenu raznovrsne projekte i time, koliko mogu, daju doprinos lokalnoj zajednici i unaprede kvalitet njenog funkcionisanja. - navodi Daria Martinović, nastavnica matematike u OŠ ,,Sonja Marinković” i koordinatorka Đačkog parlamenta.

Poseta Đačkog parlamenta OŠ "Sonja Marinković" Gerontološkom centru

Više o samoj akciji rekla je psiholog OŠ "Sonja Marinković", Larisa Gvozdenović, opisujući šta je bio cilj za decu i šta je njihovo druženje značilo za korisnike Gerontološkog centra.

- Aktivnost koju danas realizuje naš Đački parlament, omogućava našim učenicima da se upoznaju sa osobama koje se nalaze u životnoj dobi poodmakloj u odnosu na njihovu, te da tako steknu dragocena iskustva o ovom životnom dobu, ostvare neposrednu komunikaciju kroz međugeneracijsko druženje sa ovim divnim ljudima koji su nam priredili prelepu dobrodošlicu, i to sa ciljem da, kroz ovo iskustvo, kod naših učenika razvijamo brisanje raznovrsnih stereotipa, empatiju, altruizam i humanost kao vrednost prema kojoj se opredeljuju. Takođe se nadamo da smo korisicima Gerontološkog centra ulepšali, koliko smo mogli, jedan dan, i da im je ovo iskustvo bilo podjednako prijatno kao i nama. - navodi Larisa Gvozdenović, psiholog OŠ "Sonja Marinković".

Poseta Đačkog parlamenta OŠ "Sonja Marinković" Gerontološkom centru

Predstavnici Đačkog parlamenta OŠ "Sonja Marinković" i Gerontološkog centra najavljuju da će se ova saradnja nastaviti i da već, vodeći se uspehom ove aktivnosti, najavljuju nove susrete, sa novim inicijativama i idejama.

Izvor: Subotica.com
Poseta OŠ "Sonja Marinković" Gerontološkom centru Poseta OŠ "Sonja Marinković" Gerontološkom centru Poseta OŠ "Sonja Marinković" Gerontološkom centru Poseta OŠ "Sonja Marinković" Gerontološkom centru Poseta OŠ "Sonja Marinković" Gerontološkom centru Poseta OŠ "Sonja Marinković" Gerontološkom centru Poseta OŠ "Sonja Marinković" Gerontološkom centru Poseta OŠ "Sonja Marinković" Gerontološkom centru
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3493
Povezane teme

gerontološki centar subotica

oš sonja marinković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.