Komentara: 29
Pregleda: 4637

Poseta delegacije Subotice Sandvikenu

18.05.2017. u 10:36h
Izvor: subotica.rs
Delegacija Grada Subotice, koju je predvodio gradonačelnik, posetila je krajem protekle sedmice grad Sandviken, u Švedskoj. Poseta je realizovana u okviru agende trogodišnjeg projekta dve lokalne samouprave i Memoranduma o razumevanju između dva grada.
Poseta delegacije Subotice Sandvikenu

Gradonačelnik Sandvikena, Peter Šenstrom, i gradonačelnik Bogdan Laban razmenili su iskustva u izazovima upravljanja lokalnih administracija kao servisu građana i uporedili način organizovanja jedinica lokalnih samouprava.

Rešavanje problema nezaposlenosti, podrška preduzetnicima koji posluju u oblastima održive energije, energetske efikasnosti kao i inovativnim tehnologijama u oblasti ekologije i zaštite životne sredine bile su teme kojima su se bavili članovi naše delegacije i domaćina.

Članovi delegacije upoznali su se sa naporima, idejama i novim tehnologijama koje podržava lokalna samouprava u Švedskoj, a tiču se obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i zaštite životne okoline.

Poseta delegacije Subotice Sandvikenu

U susretu sa preduzetnicima, delegacija Subotice upoznala ih je sa privrednim, kulturnim i turističkim potencijalima grada kao i mogućnostima poslovanja u Republici Srbiji.

Komuna Sandviken prihvatila je da bude grad partner na ovogodišnjem Međunarodnom i regionalnom „Susajmu“, koji će se u Subotici održati u periodu od 1. do 3. juna 2017. godine. To je prilika da se naši preduzetnici i poslovni subjekti direktno upoznaju sa preduzetnicima u Sandvikenu i ostvare realnu poslovnu saradnju.

Sredstva za finansiranje trogodišnjeg projekta obezbedila je Švedska agencija za međunarodnu saradnju i razvoj (SIDA).

Izvor: subotica.rs
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 29
Pregleda: 4637
Povezane teme

bogdan laban

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.