Komentara: 11
Pregleda: 10287

Poraz odbojkašica u prepunoj Hali sportova (2:3)

14.04.2012. u 23:03h
U prepunoj Hali sportova pred odlično raspoloženim navijačima odbojkašice Spartaka posle 133 minuta igre nisu uspele da izbore 5. utakmicu u susretu sa beogradskom Crvenom zvezdom koja je ukupno trećim dobijenim mečom (2:3) u konačnom zbiru u finalnoj seriji 3:1 osvojila treću uzastopnu titulu šampiona Srbije. Ovo je Zvezdina ukupno 26. titula.
Poraz odbojkašica u prepunoj Hali sportova (2:3)

Hala sportova bila je premala da primi sve zainteresovane posetioce ovog odbojkaškog meča u nadi da će svojim prisustvom pomoći plavo belim devojkama da izbore produžetak serije i odlazak u Beograd na 5. odlučujući meč.

Odbojkašice Spartaka su povele sa 2:0 u neizvesnim setovima i činilo se da će gostujuće odbojkašice još jednom kapitulirati pred sjajnim mladim subotičankama, sve je išlo kako treba do trećeg seta kada su se beograđanke trznule, napravile osetniju razliku već polovinom tog seta da bi ga i dobile konačno rezultatom 25:21.

Sa velikom borbom se nastavilo i u četvrtom setu u kojem je bilo mnogo uzbuđenja, Zvezda je vodila tokom čitavog seta i približila se set lopti i petom setu ali subotičanke se nisu dale i nošene fantastičnom publikom uspele su da naprave preokret i dođu do meč lopte. Sve je izgledalo tako realno, još jedna pobeda i selimo se u Beograd, čak je i publika ustala na noge, igrao se prelomni meč poen za domaće, izgledalo je da se tu završava ali Zvezdašice su na volšeban način uspele refleksno da spasu Spartakovu prvu meč loptu i okrenu rezultat u njihovu korist - završili su četvrti set sa 26:24 i borba je nastavljena u petom setu.

U petom setu beograđanke su imale bolje otvaranje, u kontinuitetu su držali razliku i postepeno je povećavali, odbojkašice Spartaka su pružale fenomenalan otpor ali nije se moglo više. Peti set je završen pobedom Crvene zvezde sa 15:12 i to je bio kraj snova za subotičanke.

Odbojkašice Zvezde su se tako pridružile muškoj selekciji koja je takođe osvojila duplu krunu i potvrdile dominaciju u ženskoj odbojci. Našim odbojkašicama ostaje da iskoriste svo iskustvo i znanje koje su "pokupili" ove sezone i da naredne ponovo napadnu verovatno istu ekipu.

ŽOK Spartak 2 : Crvena zvezda 3 (25:18, 27:25, 21:25, 24:26, 12:15)

Poraz odbojkašica u prepunoj Hali sportova (2:3)

Odbojkašice Spartaka, osvajačice srebrnog trofeja u sezoni 2011/2012 - fotografija: Facebook

Poraz odbojkašica u prepunoj Hali sportova (2:3)

Odbojkašice beogradske Crvene zvezde, šampionke Srbije u sezoni 2011/2012 - fotografija: Facebook

NIS SPARTAK: Memišević (libero), Trnić 13, Cvetićanin 18, Helić 21, Vujčin, D. Radenković 4, K. Radenković, T. Matić 19, Oulić 1, Mrdak 11, D. Matić.

Trener: Damir Petković.

CRVENA ZVEZDA: Budrović 3, Čanak, Rakić 18, Popović 2, Radulović 2, Pušić, Medarević, Kubura, Kecman 15, Valčić (libero), Lukić 26, Stevanović 15.

Trener: Ratko Pavličević.

Poraz odbojkašica u prepunoj Hali sportova (2:3)

Poraz odbojkašica u prepunoj Hali sportova (2:3)

Tokom svih 5 setova vodila se neizvesna borba velikih rivalki - fotografija: blic.rs

Još jednom se Subotica pokazala kao sjajan domaćin i tokom čitavog meča, kako ovog tako i onog od srede, pružala je ogromnu podršku odbojkašicama i širila pozitivnu energiju gurajući ih napred punom snagom.

Nažalost Subotica kao "grad sportova", kako je to neko konstatovao i usvojio kao gradski slogan pokazala je da joj je ova Hala sportova isuviše tesna i da treba razmišljati o proširenju kapaciteta jer subotičani će to sigurno znati ceniti.

Poraz odbojkašica u prepunoj Hali sportova (2:3)

Kao i inače, verni navijači BLUE MARINES - fotografija: subotica.com

Poraz odbojkašica u prepunoj Hali sportova (2:3)

Poraz odbojkašica u prepunoj Hali sportova (2:3)

Prepuna hala sportova podržava domaće odbojkašice - fotografija: subotica.com

Postavljeno pre 12 godina i 1 nedelju
Komentara: 11
Pregleda: 10287
Povezane teme

odbojka

ženska odbojka

odbojkaški klub spartak

odbojkaški klub crvena zvezda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.