Komentara: 0
Pregleda: 2820

Poraz fudbalerki u trećoj pripremnoj utakmici od mađarskog šampiona

28.07.2013. u 09:44h
Izvor: ŽFK "Spartak"
Po toplom i sparnom vremenu, na Gradskom stadionu u Subotici, ŽFK Spartak je u sklopu priprema za kvalifikacioni turnir Lige šampiona odigrao prijateljsku utakmicu sa šampionkama Mađarske - ekipom MTK Hungaria iz Budimpešte. Pobedile sa gošće rezultatom 0:2 (0:2).
Poraz fudbalerki u trećoj pripremnoj utakmici od mađarskog šampiona

Prvih dvadesetak minuta od početka utakmice, igra se odvijala mahom na sredini terena.

U dvadesetom minutu MTK je stvorio prvu izglednu priliku za postizanje gola, ali se lopta odbila od stative. Ova akcija kao da je napravila odlučujuću prevagu i MTK sve češće zaposeda Spartakovu polovinu terena da bi terensko preimućstvo u 36 minutu krunisao pogotkom. Iz naizgled bezopasne situacije u gužvi koja se stvorila u Spartakovom kaznenom prostoru, najbolje se snašla iskusna Timea Gal i postigla gol za MTK.

U nastavku igre Milena Nikolić u 42 minutu, nakon solo prodora, stvara izglednu šansu za izjednačenje, ali je nije iskoristila. Samo minut kasnije MTK izvodi "akciju iz školskog udžbenika", a u listu strelaca se upisuje Anita Padar.

Poraz fudbalerki u trećoj pripremnoj utakmici od mađarskog šampiona

Foto: ŽFK "Spartak"

U drugom poluvremenu domaće igračice igraju mnogo bolje nego u prethodnom, ali ne dovoljno dobro da bi napravile prevagu na terenu. Ekipa MTK u nastavku igre i dalje kontroliše posed lopte i pravi brze prodore i stvara nekoliko šansi da poveća rezultat u svoju korist (npr. Fanni Vago u 54 min, a Csilla Bobok u 64 min).

Najizgledniju šansu u Spartakovoj ekipi je imala Jelena Čubrilo u 73 minutu, kada se izvanrednim prodorom našla sama pred golmankom, ali se ona umesto šuta odlučila da uposli saigračice i tako upropastila sigurnu šansu. Lepu priliku je imala Anja Adamov u 85 minutu, ali je lopta prošla tik pored stative...

Poraz fudbalerki u trećoj pripremnoj utakmici od mađarskog šampiona

Sve u svemu ekipa MTK Hungaria je zasluženo pobedila, a svojom odličnom igrom je dokazala da nije slučajno od UEFA po pripadajućem rejtingu svrstana među najjače evropske timove. Sudeći po prikazanoj igri ekipe MTK, novi trener Peter Medgyes, očigledno je dostojna zamena za dosadašnjeg trenera Turtóczki Sándora koji je u međuvremenu postao selektor mađarske U-19 reprezentacije.

Boris Arsić, trener ŽFK Spartak je čestitao ekipi MTK na pobedi i prikazanoj igri. "Spartak je u utakmicu ušao nekompletan, a sa ovako jakim protivnikom sve slabe tačake u timu je lako otkriti. Pokazalo se da i poraz može biti koristan. Stručni štab će pregledati snimak utakmice i otkloniti uočene nedostatke".

Poraz fudbalerki u trećoj pripremnoj utakmici od mađarskog šampiona

Izvor: ŽFK "Spartak"
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2820
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

ženski fudbal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.