Komentara: 2
Pregleda: 4906

Poraz fudbalera Spartaka u prvom kolu Superlige

12.08.2012. u 14:16h
Izvor: FK "Spartak"
Fudbaleri Spartaka na premijeri u Užicu pred oko 2.000 gledalaca, od kojih je oko osamdesetak bilo iz Subotice, izgubili su od domaće "Slobode" rezultatom 2:0. Golman Aleksić je odbranio penal domaćima ali u naredne dve "mat" pozicije nije mogao ništa. U narednoj utakmici Spartak dočekuje novosadsku Vojvodinu (18.08. u 17 časova)
Poraz fudbalera Spartaka u prvom kolu Superlige

Subotički Superligaš poražen je u prvom kolu Jelen Superlige u Užicu od Slobode Sevojno pointa sa 2:0. Golove za domaće postigli su Kovačević u 36. i Ranđelović u finišu susreta u 81. minutu.

Veliku podršku našim fudbalerima dalo je oko 80 navijača grupe "Blue Marines" koji su organizovano sa dva autobusa krenuli put Užica.

Prvu šansu na utakmici imali su Subotičani u samom početkuutakmice već u drugoj minuti kada je na 25 metara oboren Torbica. Bratić je dobro izveo slobodan udarac, a golman Ranković krajnjim naporom sačuvao svoju mrežu. Probao je svoj šut Puškarić samo par minuta kasnije međutim lopta odlaze pored stative.

Sloboda je imala odličnu priliku da povede u 14. minuti susreta kada je sudija Grujić pokazao na belu tačku posle starta Novakovića, međutim golman Aleksić je još jednom dokazao svoje kvalitete odbranivši penal Savi Kovačeviću. Na žalost Subotičana napadač Slobode se iskupio u 37. minutu kada je iz brze akcije Stajić uposlio Kovačevića na prvu stativu kome nije bilo teško da savlada Aleksića za vodstvo domaćina od 1:0. Već u sledećoj minutu Sloboda je mogla da udvostruči svoju prednost, kada je Ranđelović pronašao Tijega koji umesto mreže pogađa stativu.

U nastavku susreta Spartak Zlatibor voda je preuzela inicijativu, dok su domaći čuvali svoju prednost. Pokušavali su gosti da dođu do izjednačenja. Milinković šef struke Spartak Zlatibor vode u igru je ubacio sveže napadače Noskovića i Milivojeva, koji su zamenili Veselinovića i Puškarića. Umesto izjednačenja Sloboda je povećala prednost u 81. minutu kada je Tijego centrirao prema Ranđeloviću koji je loptu idealno prihvatio i sa desetak metara savladao gostujućeg golmana.

Igralo se na stadionu Begluk u Užicu pred 2.000 gledalaca, strelci za domaće su bili Kovačević ('36) i Ranđelović ('81).

Sloboda Point Sevojno: Ranković, Vasilić, Ćulibrk, Lovrić, Marić, Pejović, Pilipović, Stajić, Tiago, Kovačević, Ranđelović

Spartak Zlatibor voda: Aleksić, Bratić, Novaković, Otašević, Milenović, Popara, Kovačević, Adamović, Torbica, Puškarić, Veselinović

Poraz fudbalera Spartaka u prvom kolu Superlige

Poraz fudbalera Spartaka u prvom kolu Superlige

Poraz fudbalera Spartaka u prvom kolu Superlige

Poraz fudbalera Spartaka u prvom kolu Superlige

Poraz fudbalera Spartaka u prvom kolu Superlige

Poraz fudbalera Spartaka u prvom kolu Superlige

Fotografije: Navijačka grupa "Blue Marines"

Narednu utakmicu u okviru Jelen super lige naši fudbaleri igraju protiv novosadske Vojvodine. Susret je zakazan za subotu, 18. avgust od 17 časova na Gradskom stadionu. Postoje najave da će susret biti prenošen preko sportske televizije "Arenasport" ali bez obzira na to fudbaleri Spartaka očekuju veliku posećenost na stadionu i podršku domaće publike u borbi za prve bodove u novoj sezoni protiv tradicionalno nezgodne ekipe Vojvodine. 

Izvor: FK "Spartak"
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4906
Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

spartak zlatibor voda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.