Komentara: 5
Pregleda: 4956

Poraz fudbalera Spartaka protiv Vojvodine (0:1)

18.08.2012. u 21:39h
Lepo vreme na stadionu i prvo ovosezonsko domaćinstvo privukli su oko 2.000 gledalaca na Gradski stadion da bi gledali našeg superligaša u novom odmeravanju snaga sa novosadskom Vojvodinom.
Poraz fudbalera Spartaka protiv Vojvodine (0:1)

Današnje poslepodne bilo je idealno za odigravanje jedne u najavi zanimljive utakmice u vojvođanskom derbiju između FK "Spartak Zlatibor voda" i Vojvodine iz Novog Sada. 

Stadion je danas bio poprilično posećen, najpopunjenija je bila zapadna tribina, tribine na istoku su bile neznatno popunjene a sever i jug su bili najglasniji i klicali su svojim klubovima u nadi da će ih nositi do pobede. 

Sa jedne (severne) strane subotički Marinci, sa druge (južne) strane gostujući navijači iz Novog Sada, tzv. "Firmaši". Oba tima su imala sjajnu vokalnu podršku.

Poraz fudbalera Spartaka protiv Vojvodine (0:1)

Ovosezonska premijera na često spominjanom Gradskom stadionu počela je sa tehničkim problemima u razglasu, kada se obratio zvanični spiker sa par minuta priče i verovatno zanimljive teme koju verovatno niko nije razumeo jer je razglas proizvodio neke čudne zvuke pomešane sa glasom i distorzijom.

Pred sam početak utakmice sa istočne strane preko terena svoju podršku došle su da daju i igračice ŽFK "Spartak" koje su u četvrtak napravile istorijski uspeh i plasirale su među 32 najbolje evropske ekipe.

Poraz fudbalera Spartaka protiv Vojvodine (0:1)

Utakmica je počela, Spartak je pokušao odmah u prvih petnestak minuta da nametne svoj tempo i da igrom dominira ali sama igra pre svega na sredini terena nije donela prilike za neke konkretne akcije i neka veća uzbuđenja ni na jednoj strani fudbalskog terena.

Na poluvreme se otišlo rezultatom 0:0 i na osnovu do tada viđenog sa razlogom se očekivao nastavak borbe za bodove oba tima.

Pri izlasku fudbalera na drugi deo utakmice oglasila se severna tribina sa gromoglasnom podrškom i koreografijom koja je začinjena trakama u bojama kluba i bakljadom praćena gustim dimom koji je u jednom momentu nošen vetrom došao do zapadne tribine.

Poraz fudbalera Spartaka protiv Vojvodine (0:1)

Drugo poluvreme je u uvodnim minutima ponovo obećavalo dobar epilog za Spartak ali nažalost inicijativa domaćih je prekinuta jednom greškom na sredini kada je Moreira nakon oduzete lopte napravio par koraka prema odbrani Spartaka i vrlo preciznim dodavanjem uposlio je saigrača Stevanovića koji je samo produžio Moreirin pas i u '51 minutu Vojvodina je povela sa 0:1. Bio je to mat u dva poteza.

Igrači Spartaka su nastavili borbu i napade ka protivničkom golu ali nažalost i pored nekoliko sjajnih prilika domaći nisu uspeli da za početak izjednače i dovedu utakmicu u neizvesnost što se tiče pobedinika. Fudbaleri Vojvodine su takođe imali svoje šanse kada su mogli da dupliraju svoju prednost ali uz malo sportske sreće i fudbalskog znanja golmana Aleksića ni gosti nisu uspeli da još jednom postignu gol.

Do kraja utakmice smenjivale su se šanse ali na kraju ostalo je onih 0:1 iz '51 minuta.

Poraz fudbalera Spartaka protiv Vojvodine (0:1)

Poraz fudbalera Spartaka protiv Vojvodine (0:1)

Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 4956
Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

spartak zlatibor voda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.