Komentara: 1
Pregleda: 3131

Poraz FK "Bačka" na domaćem terenu protiv Sloge (0:1)

26.08.2013. u 14:45h
Izvor: FK "Bačka 1901"
Bačka je platila ceh neiskustvu. Utakmica bi zaslužila mnogo veću ocenu, ali za tako nešto su upravo golovi nedostajali. Domaći fudbaleri propustili su četiri povoljne prilike, da bi u drugom poluvremenu, nakon prekida igre – kornera, primili gol. Sloga je vrlo dobrom i organizovanom igrom znalački sačuvala stečenu prednost, a domaćinu za nauk ostaje da se u ovom rangu takmičenja vrlo često kažnjavaju propuštene prilike.
Poraz FK "Bačka" na domaćem terenu protiv Sloge (0:1)

Već u drugom minutu, Grubor je izvanredno poslužio Ivanovića, koji se našao sam, oči u oči, sa Jorgićem, ali je izostala realizacija. Centarfor Bačke, Ivanović, u 37. minutu takođe je uputio dobar udarac, no Jorgić je loptu izbio u korner.

Drugo poluvreme počelo je ofanzivom domaćih... U 60. minutu, kapiten Radosavljev, majstorski proigrava Grubora, koji, upućuje precizan centaršut na drugu stativu, na loptu natrčava Ivanović, ali je njegov udarac glavom bio vrlo neprecizan.

Igrao se 67. minut, kada su Subotičani napravili seriju grešaka ispred sopstevnog gola, i to je, nakon drugog kornera, kapiten gostiju Miljanović znalački iskoristio i doveo svoj tim do vođstva. Od tog momenta, gledali smo stihijske napade crveno-belih, u nameri da brzo stignu do izjednačenja, no, u tom periodu igre, Sloga je pokazala kako jedan od najkvalitetnijih timova sa velikim iskustvom zna da igra. Visoko pred golom Bačke napada štopere domaćih, a u 76. minutu, Kalinov se dokopao lopte na polovini igrališta, stuštio se ka golu Bilinovića, i na sreću Bačke, njegov šut sa 17 metara odlazi u gol aut. Potom Temerinci izmenama pokušavaju da sačuvaju stečeno, a Bačka da do kraja utakmice bar izjednači. Tako je u 87. minutu Ivanović sa ivice kaznenog prostora šutirao visoko iznad prečke, u 90. minutu Lazinicin šut završava u rukama Jorgića, a doslovno u poslednjim trenutcima utakmice, kapiten Miljanović na gol liniji zaustavlja pokušaj Simovića. 

Bačka je u prva dva kola igrala sa dve od tri najbolje ekipe u srpskoj ligi, i mogla se uveriti kolika je razlika u kvalitetu između ovog, i ranga u kom su do sada igrali. Iako je osvojen samo jedan bod, niko ne može reći da je Bačka u ove dve utakmice bila nadigrana. Verujemo da se nedostatak iskustva, borbenošću i zalaganjem može nadoknaditi, i da za Bačku postoje bolji dani, po pitanju rezultata. Sasvim sigurno, biće dosta pobeda i poraza u buduće, ali to je sastavni deo igre. Čestitke fudbalerima Sloge na vrlo znalački odigranoj utakmici i osvojenim bodovima. 

Poraz Bačke na domaćem terenu

25.08.2013

Strelac: 0:1 Miljanović 67.min;

 

Stadion kraj somborske kapije  Gledalaca: oko 200   Sudije: Vladimir Blažon (Ruma); B. Pantović (Ruma) i A. Softić (Bačinci)

ŽK: Stojković, Lazinica (Bačka); Đukić, Mijailović, Vukaljević (Sloga)

Bačka: Bilinović, Dragić, Stojković, Svitić, Ušumović, Lazinica, Ivanović(Kiš) , Radosavljev, Grubor, Koprivica(Simović), Mandić(Vujaklija)

 Sloga: N. Jorgić, Vukaljević, S. Jorgić, Miljanović, M. Tomić, Ivanić, Đukić(Mijailović), N. Tomić, Silađi(Milović), Zukić, Kalinov(Jovanović)

IGRAČ UTAKMICE: Nemanja Miljanović (Sloga)

Izvor: FK "Bačka 1901"
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3131
Povezane teme

fk bačka 1901

fudbalski klub bačka 1901

srpska liga vojvodina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.