• Pregleda: 2967

Porastao broj kolapsa sugrađana na javnim mestima

U protekle dve nedelje, pod naletom visokih temperatura, porastao je broj intervencija Službe hitne medicinske pomoći. Lekarske ekipe izlaze na teren i do 50 puta tokom 24 časa.
Porastao broj kolapsa sugrađana na javnim mestima

Iz Doma zdravlja Subotica kažu da se lekarska pomoć najčešće pruža starijim i hroničnim pacijentima, zbog pogoršanja stanja osnovne bolesti, kao i da se pacijenti pretežno žale na nizak krvni pritisak, gušenje i slabost.

- Veliki broj pacijenata se javlja i u ambulantu Službe za hitnu medicinsku pomoć. Pored simptoma povišenog krvnog pritiska, respiratornih infekcija, pacijenti dolaze i zbog povreda nastalih u kućnim uslovima. Usled boravka na suncu, javljaju se pacijenti zbog alergijskih reakcija u vidu kožnih promena, a nisu retke ni alergijske reakcije koje nastaju ubodom insekata - rekli su nam iz Doma zdravlja.

Lekarske ekipe Službe hitne medicinske pomoći izlaze na teren i do 50 puta tokom 24 časa, a porastao je i broj ljudi koji kolabiraju na javnim mestima.

- Povećan je broj intervencija urgentnih lekarskih ekipa i na javnim mestima, najčešće zbog kolapsa kod osoba koje borave napolju, u periodu kada su najviše dnevne temperature. Tokom dana broj intervencija zbog kolapsa raste i do 10 - rekli su iz Doma zdravlja i uputili apel sugrađanima da se i dalje pridržavaju saveta da ne izlaze bez preke potrebe napolje, u periodu od 10 do 18 časova.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
Dr Odgovori
osnovna kultura ponasanja na visokim temperaturama.
1.ne izlagati se u periodu najtoplijeg dela dana direktno suncu
2.piti tecnost
divni ljudi, mislite malo #peace
Lola
A oni inace idu napolje ne znajuci to,samo da bi se srusili.
Su trans Odgovori
Zato Su trans salje autobuse bez klime na najduze prigradske linije
Vucicu Pederu Odgovori
To su kolapsi nakon provere stanja na bankomatima.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.