Komentara: 4
Pregleda: 3422

Porastao broj kolapsa sugrađana na javnim mestima

10.08.2017. u 12:10h
Izvor: Subotica.com
U protekle dve nedelje, pod naletom visokih temperatura, porastao je broj intervencija Službe hitne medicinske pomoći. Lekarske ekipe izlaze na teren i do 50 puta tokom 24 časa.
Porastao broj kolapsa sugrađana na javnim mestima

Iz Doma zdravlja Subotica kažu da se lekarska pomoć najčešće pruža starijim i hroničnim pacijentima, zbog pogoršanja stanja osnovne bolesti, kao i da se pacijenti pretežno žale na nizak krvni pritisak, gušenje i slabost.

- Veliki broj pacijenata se javlja i u ambulantu Službe za hitnu medicinsku pomoć. Pored simptoma povišenog krvnog pritiska, respiratornih infekcija, pacijenti dolaze i zbog povreda nastalih u kućnim uslovima. Usled boravka na suncu, javljaju se pacijenti zbog alergijskih reakcija u vidu kožnih promena, a nisu retke ni alergijske reakcije koje nastaju ubodom insekata - rekli su nam iz Doma zdravlja.

Porastao broj kolapsa sugrađana na javnim mestima

Lekarske ekipe Službe hitne medicinske pomoći izlaze na teren i do 50 puta tokom 24 časa, a porastao je i broj ljudi koji kolabiraju na javnim mestima.

- Povećan je broj intervencija urgentnih lekarskih ekipa i na javnim mestima, najčešće zbog kolapsa kod osoba koje borave napolju, u periodu kada su najviše dnevne temperature. Tokom dana broj intervencija zbog kolapsa raste i do 10 - rekli su iz Doma zdravlja i uputili apel sugrađanima da se i dalje pridržavaju saveta da ne izlaze bez preke potrebe napolje, u periodu od 10 do 18 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3422
Povezane teme

hitna pomoć

dom zdravlja subotica

hitna medicinska pomoć

letnje vrućine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.