Komentara: 23
Pregleda: 8298

Popuštanje mera od srede – u zatvorenom i do 500 ljudi, produžen rad kafića i prodavnica, dozvoljene mature i ekskurzije

14.06.2021. u 22:13h
Izvor: Nova.rs
Krizni štab preporučiće Vladi reklasiranje mera, te će uvesti pet promena, saopštio je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković. Nove mere bi trebalo da stupe na snagu u sredu.
Popuštanje mera od srede – u zatvorenom i do 500 ljudi, produžen rad kafića i prodavnica, dozvoljene mature i ekskurzije

Sve maloprodajne radnje od sada će biti otvorene 24 sata. Ugostiteljski objekti koji su na otvorenom imaju neograničeno radno vreme, dok one sa zatvorenim prostorom mogu da rade do jedan sat ujutru. U svim objektima biće dozvoljena muzika.

Kada je reč o sportskim događajima, Krizni štab je predložio da se mere relaksiraju, te da publika bude prisutna na otvorenim stadionima u kapacitetu 50 odsto, a u zatvorenim halama 30 odsto.

- Sva okupljanja od preko 500 ljudi ne mogu da se rade bez posebne dozvole Kriznog štaba - saopštio je Gojković.  Ova mera važi i kada je reč o maturama, koje nesmetano mogu da se odvijaju uz prisustvo do 500 osoba.

Takođe, rekreativna nastava za osnovce i srednjoškolce će se odvijati po starim pravilima.

- Bila je ziva i plodonosna diskusija gde smo praktično bilo saglasni. Vidimo da već jedan duži period imamo stagnaciju, situacija u bolnicama nije samim zadovoljavajuca i uveliko traje preraspodela i vraćanje zdravstvenog sistema u ono što smo imali pre kovida - rekao je pokrajinski sekretar.

Poslednjih dana registrovan je pad broja novozaraženih u zemlji, pa je prirodno na dnevnom redu tema popuštanja mera. Nakon što su restorani i kafići produžili radno vreme do 12 sati uveče, sada su na redu veće proslave poput matura, svadbi i drugih organizovanih skupova.

Izvor: Nova.rs
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 8298
Povezane teme

krizni štab

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.