Komentara: 3
Pregleda: 3656

Popis poljoprivrede: gotov pre roka, uz određena neslaganja?

21.11.2012. u 15:21h
Izvor: RTV Yueco
Tokom popisa poljoprivrede primećena su određena neslaganja između očekivanih i popisanih poljoprivrednih površina u Subotici, što može, a i ne mora da znači da poljoprivredna gazdinstva nisu pružila precizne podatke.
Popis poljoprivrede: gotov pre roka, uz određena neslaganja?

Stoga stručnjaci i predstavnici Popisne komisije apeluju na nosioce poljoprivrednih gazdinstava da pruže što preciznije podatke jer od njih zavisi buduća agrarna politika države, ali i količina novca na koju će Srbija moći da računa iz fondova Evropske unije. Ceo proces traje do 15. decembra, s tim da će u Subotici biti završen i ranije.

Iako je planirano da se ovogodišnji popis poljoprivrede obavi do 15. decembra, u Subotici će ovaj posao u najvećoj meri biti završen do kraja novembra. Nakon toga svi koji nisu popisani moći će da se obrate popisnoj komisiji kako bi i oni učestvovali u procesu. U Popisnoj komisiji su zadovoljni način na koji su poljoprivrednici prihvatili učešće u popisu, ali da je ipak rano govoriti o rezultatima popisa i izvlačiti zaključke. Ipak, već sada može da se nazire da će popisni podaci u nekim oblastima biti iznenađujući.

Iz tog razloga, stručnjaci apeluju na poljoprivrednike da popisivačima pruže što preciznije podatke prilikom popisa. Od uspeha ovog popisa i njegovih kasnijih rezultata zavisi koliko će Srbija moći da iskoristi sredstava iz prepristupnih fondova i fondova Evropske unije kada postane kandidat za članstvo, odnosno njen punopravan član.

Inače, svi podaci koji se prikupe popisom obrađivače se zbirno, što znači da neće biti zloupotrebe pojedinačnih podataka o gazdinstvima. Popisaće se sva gazdinstva, sve ono što čini strukturu poljoprivredne proizvodnje na gazdinstvima fizičkih i pravnih lica, a u procesu učestvuje oko stotinu popisivača.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3656
Povezane teme

popis u subotici

popis poljoprivrede

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.