Komentara: 0
Pregleda: 2034

Popis poljoprivrede: Anketirano 6.600 domaćinstava i pravnih lica

24.12.2012. u 16:37h
Izvor: RTV Yueco
U Subotici je u Popisu poljoprivrede anketirano oko 6.600 domaćinstava i pravnih lica. U Popisnoj komisiji su zadovoljni kako brojem poljoprivrednika, odnosno pravnih lica obuhvaćenih popisom, tako i po pitanju popisanih površina koje se obrađuju, ali i činjenicom da nije bilo slučajeva odbijanja učešća u ovom procesu. Prvi preliminarni rezultati biće poznati krajem januara, a konačni do kraja 2014. godine.
Popis poljoprivrede: Anketirano 6.600 domaćinstava i pravnih lica

U ovogodišnjem popisu poljoprivrede u Subotici nije bilo slučajeva odbijanja učešća u ovom procesu. Od obrade podataka zavisi konačan rezultat, odnosno koja će od 6.600 domaćinstava i pravnih lica obuhvaćenih popisom biti zaista ona poljoprivredna gazdinstva prema kriterijumima popisa. Komentarišući mogući bojkot ili eventualni strah poljoprivrednika od ovog popisa, u Popisnoj komisiji kažu da zbog “celokupne situacije u našem društvu, kod pojedinih građana možda bilo malog podozrenja”.

Republički zavod za statistiku objaviće u drugoj polovini januara prethodne rezultate, a do kraja 2014. i sve konačne rezultate ovogodišnjeg popisa po svim obeležjima. U procesu Popisa poljoprivrede u Subotici učestvovalo je oko 120 popisivača i opštinskih instruktora.

Nakon 52 godine ovo je bio prvi sveobuhvatni popis poljoprivrede koji treba da pruži informacije o svim poljoprivrednim gazdinstvima u zemlji, a na osnovu kojih bi se utvrđivale, kvote, subvencije i premije, posebno kada Srbije postane deo Evropske unije. Popis poljoprivrede trajao je od 01. oktobra do 15. decembra sa ciljem da se dobiju sveobuhvatni i precizni podaci o površinama korišćenog poljoprivrednog zemljišta, stočnom fondu, poljoprivrednoj mehanizaciji i objektima, kao i koji je broj angažovane radne snage u poljoprivredi. Individualni podaci prikupljeni popisom predstavljaće službenu tajnu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2034
Povezane teme

popis poljoprivrede

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.