• Pregleda: 11009

Ponovo propada Zagrebačka ulica

U nedostatku zaobilaznice oko Subotice, poznatije kao „ipsilon-krak“, čija izgradnja se odužila decenijama, a u poslednje vreme čini se da su i najuporniji digli ruke od namere da je dočekaju, teretnjaci prolaze kroz „usko grlo“ koje predstavlja Zagrebačka ulica, i izgleda da nema tog rešenja koje bi je zamenilo.
Ponovo propada Zagrebačka ulica

Teškaši su razdrmali staru, zidanu kanalizaciju, pa je pre dosta godina deo saniran, jer je pretilo da vozila propadnu kroz rupe koje su se često otvarale na kolovozu. Ali, deo je ostao u zatečenom stanju, dok su naknadne kontrole pokazale da je stogodišnja zidana kanalizacija čak u boljem stanju od nove, zacevljene!

Problem je što su razdrmane i kuće, u kojima ostaju oni koji nemaju kud, gledajući kako se šire pukotine na zidovima i plafonima, dok su podrumi u jednom delu preplavljeni vodom.

Rupa koja se ove nedelje pojavila na samoj raskrsnici Zagrebačke i Somborskog puta opominje da problem ove ulice nije rešen, a s obzirom da se na zaobilaznicu više i ne računa (bar ne u nekoj doglednoj perspektivi), ako dođe do havarije većih razmera, ovaj deo međunarodne saobraćajnice (!), za koji je nadležna država, može samo da bude zatvoren za saobraćaj, a kuda bi on u tom slučaju bio usmeren, i šta bi to značilo za centar grada, teško je predvideti.

U Direkciji za izgradnju grada saznali smo da je ovoga puta u pitanju bilo propadanje dela kanalizacije, što je u ingerenciji „Vodovoda i kanalizacije“, pa je ovo javno komunalno preduzeće saniralo vod i angažovalo izvođača da „zakrpi“ kolovoz. Dokle će Zagrebačka moći, uz nekoliko stotina šlepera koji njome protutnje svakodnevno, moći da se krpi – ostaje da se vidi!

Izvor: Subotičke novine

povezane teme

10
stormwatch Odgovori
Alex, di li si sa resenjima? Ili su i resenja za Y krak isto tako pisana rukom jer ti ne voles kompjutere, pa dok tvoji transkriptori to ne prebace u digitalnu formu nece bidne nista?
Oko sokolovo Odgovori
"Ponovo propada Zagrebačka ulica"

Svašta! Kako "ponovo"? Propada decenijama u kontinuitetu, jednako kao i ceo grad.
Siniša Odgovori
Izgleda da nadležni u ovoj državi uporno žele da se u Evropu ulazi kroz Zagrebačku ulicu.
Wiena Odgovori
Sramota za jedan grad,da niste u stanju ni stazu za da napravite,a da ne pricampesakepricamoevima...sramota bi me bilo da sam vlast a ovako da izgleda moj grad!!! Sram vas bilo!!!!
dalj Odgovori
a sada sam baš verovao da će napraviti taj y krak, kada su za vreme izbora obećavali.. hahahaaaa. bižte noge, pos...e vas noge.. :)
prosečni Odgovori
Kome smeta jaka Zagrebačka ulica gradska upravo?
bona fide Odgovori
Promenite joj ime. Mozda ce doci bolji dani.
Vesko Odgovori
A sta kod nas ne propada i to odavno, sem zgrada u kojima su razne banke.
Oko sokolovo Odgovori
Zašto se ulica koja ne vodi ka Zagrebu zove Zagrebačka, ali zato vodi ona koja se sa njom ukršta? Zao što je ovo Srbija u kojoj je sve naopako! I onda neko u toj naopakosti traži da sve bude ispravno.
Lazarus1Long Odgovori
To će tako da bude to daljnjeg sve dok se jednoga dana ne izgradi obilaznica i problem bude rešen.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.