Komentara: 10
Pregleda: 11857

Ponovo propada Zagrebačka ulica

01.08.2016. u 00:53h
Izvor: Subotičke novine
U nedostatku zaobilaznice oko Subotice, poznatije kao „ipsilon-krak“, čija izgradnja se odužila decenijama, a u poslednje vreme čini se da su i najuporniji digli ruke od namere da je dočekaju, teretnjaci prolaze kroz „usko grlo“ koje predstavlja Zagrebačka ulica, i izgleda da nema tog rešenja koje bi je zamenilo.
Ponovo propada Zagrebačka ulica

Teškaši su razdrmali staru, zidanu kanalizaciju, pa je pre dosta godina deo saniran, jer je pretilo da vozila propadnu kroz rupe koje su se često otvarale na kolovozu. Ali, deo je ostao u zatečenom stanju, dok su naknadne kontrole pokazale da je stogodišnja zidana kanalizacija čak u boljem stanju od nove, zacevljene!

Problem je što su razdrmane i kuće, u kojima ostaju oni koji nemaju kud, gledajući kako se šire pukotine na zidovima i plafonima, dok su podrumi u jednom delu preplavljeni vodom.

Rupa koja se ove nedelje pojavila na samoj raskrsnici Zagrebačke i Somborskog puta opominje da problem ove ulice nije rešen, a s obzirom da se na zaobilaznicu više i ne računa (bar ne u nekoj doglednoj perspektivi), ako dođe do havarije većih razmera, ovaj deo međunarodne saobraćajnice (!), za koji je nadležna država, može samo da bude zatvoren za saobraćaj, a kuda bi on u tom slučaju bio usmeren, i šta bi to značilo za centar grada, teško je predvideti.

U Direkciji za izgradnju grada saznali smo da je ovoga puta u pitanju bilo propadanje dela kanalizacije, što je u ingerenciji „Vodovoda i kanalizacije“, pa je ovo javno komunalno preduzeće saniralo vod i angažovalo izvođača da „zakrpi“ kolovoz. Dokle će Zagrebačka moći, uz nekoliko stotina šlepera koji njome protutnje svakodnevno, moći da se krpi – ostaje da se vidi!

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 11857
Povezane teme

Y krak

izgradnja obilaznice oko Subotice

ipsilon krak

zaobilaznica oko subotice

obilaznica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.