Komentara: 0
Pregleda: 1780

Ponovo počela podela kuvanih obroka

03.09.2012. u 18:03h
Izvor: RTV Yueco
Ponovo počela podela kuvanih obroka

1100 korisnika Narodne kuhinje od danas ponovo dobija jedan kuvani obrok dnevno. Tokom leta korisnicima su bili deljeni paketi hrane, a od danas svakog radnog dana na 17 punktova dobijaće kuvani obrok. Iako postoji potreba za oborkom više, do kraja 2012. godine neće biti povećanja broja korisnika. Program Narodne kuhinje za 2012. godinu vredan je 35 miliona dinara, od čega je 17 miliona dinara obezbeđeno iz gradskog budžeta.

Nestor Romek ima 53 godine. Invalidska penzija u iznosu od 12.300 dinara nije dovoljna da bi izmirila sve troškove poput hrane, lekova, struje. Obroci u Narodnoj kuhinji ga, kako kaže, spašavaju od gladi.

Punkt Narodne kuhinje u MZ Kertvaroš otvoren je prošle godine u martu. Spiskove korisnika Narodne kuhinje u Subotici određuju u Centru za socijalni rad, na osnovu materijalnog stanja potencijalnih korsnika. Po protokolu, korisnik dobija pola litre kuvanog obroka i pola hleba. Trenutno u ovoj MZ ima 31 korisnik, ali uvek se traži obrok više.

Ima mnogo onih koji strpljivo čekaju da se nađu na spisku korisnika pomoći Narodne kuhinje. Do kraja ove godine, neće doći do povećanja broja korisnika. Kakava će situacija biti naredne godine zavisi od sredstava sa kojima budu raspolagali.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1780
Povezane teme

narodna kuhinja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.