Komentara: 7
Pregleda: 5997
Foto

Ponovo otvoren granični prelaz "Horgoš 2"

22.10.2015. u 15:03h > 15:42
Izvor: Subotica.com
Pomeranjem metalne kapije na graničnom prelazu Horgoš 2 od danas u podne ponovo su otvoreni svi granični prelazi između Srbije i Mađarske.
Ponovo otvoren granični prelaz "Horgoš 2"

Ogradu, koja je postavljena 15. septembra, simbolično su pomerili ministri unutrašnjih poslova Srbije i Mađarske Nebojša Stefanović i Šandor Pinter, koji su naglasili da su odnosi dve susedne zemlje jako dobri i da o tome ne govore samo reči, nego i dela.

- Migrantska kriza i dalje traje, migranti pokušavaju da se domognu Zapadne Evrope, i mi očekujemo veće angažovanje zemalja Evropske unije, jer je nemoguće da tranzitne zemlje preuzmu najveći deo tereta – istakao je ministar Stefanović. - Međususedski odnosi se moraju održati na visokom nivou, stanovništvo ne sme da trpi nikakve posledice i nama je najvažnije da tranzitni putevi ka zapadu, koji vode kroz Mađarsku, budu stalno otvoreni.

Ponovo otvoren granični prelaz "Horgoš 2"

Ministar Stefanović je dodao i da rešenje migrantske krize mora dati EU i da se neće dozvoliti da Srbija bude sabirni centar u koji će se migranti vraćati a da iz nje ne mogu izaći.

Podsećajući na 16. septembar, kada je više od hiljadu migranata pokušalo da probije ogradu i uđe u Mađarsku, Šandor Pinter je dodao da tada nisu poštovani ni zakoni Srbije, ni Mađarske a ni regulative EU.

Ponovo otvoren granični prelaz "Horgoš 2"

Prelaz „Horgoš 2“ su tokom trajanja turističke sezone do kraja avgusta mogle da koriste sva putnička vozila, a od 1. septembra namenjen je samo putnicima kojima je zabranjen saobraćaj na auto-putu, pešacima, biciklistima, poljoprivrednim vozila.

- Taj problem je zajednički zaustavljen, a posledice dovedene u red, ali zaustavljanje ilegalnih migracija ne zavisi od naše dve zemlje – istakao je Pinter. - Uradićemo sve da sačuvamo zakone Mađarske i zakone EU.

Granični prelaz Horgoš 2, otvoren je za sve one kategorije saobraćaja koje ne mogu koristiti prelaz Horgoš 1 - pešake, bicikliste i poljoprivrednu mehanizaciju.

Ponovo otvoren granični prelaz "Horgoš 2"

Izvor: Subotica.com
Uklanjanje ograde na GP "Horgoš 2" Uklanjanje ograde na GP "Horgoš 2" Uklanjanje ograde na GP "Horgoš 2" Uklanjanje ograde na GP "Horgoš 2" Uklanjanje ograde na GP "Horgoš 2" Uklanjanje ograde na GP "Horgoš 2" Uklanjanje ograde na GP "Horgoš 2" Uklanjanje ograde na GP "Horgoš 2"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 5997

Povezana vest

Povezane teme

nebojša stefanović

granični prelaz horgoš 2

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.