Komentara: 5
Pregleda: 2476

Ponovo niže cene gasa za poslovne potrošače

17.02.2016. u 12:47h
Izvor: Subotica.com
U skladu sa Ugovorom o utvrđivanju cene gasa od strane snabdevača (JP Srbijagasa), kod većih poslovnih potrošača (pravnih lica), u januaru mesecu ove godine došlo je do još jednog sniženja cene gasa, saopšteno je iz JkP "Suboticagas".
Ponovo niže cene gasa za poslovne potrošače

U odnosu na prethodni mesec obračunata cena za energent je 3,48 dinara manja, što će značajno umanjiti januarske račune. Kod ovih korisnika, za tekuću godinu, utvrđen je i novi tarifni element „kapacitet“, po mestima isporuke, na bazi ostvarene maksimalne dnevne potrošnje u 2015. godini.

Od januara meseca prošle godine, kada je prosečna prodajna cena gasa iznosila 51,70 dinara po m3 (bez PDV-a), najnovija prodajna cena iznosi, zavisno od veličine potrošača, u proseku 35,56 dinara po m3 (bez PDV-a).

Kumulativno posmatrano, za godinu dana, pad cene gasa za ovu vrstu potrošača bio je preko 31%.

Po signalima sa svetskog tržišta i nadležne Agencije za energetiku, realno je očekivati da će se u prvoj polovini ove godine, kod svih korisnika, cena gasa i dalje smanjivati.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 5
Pregleda: 2476

Povezane vesti

Povezane teme

suboticagas

cena gasa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.