Komentara: 25
Pregleda: 11326

Pomoć za trudnice i prvo dete

18.01.2022. u 16:14h
Izvor: Subotica.com
Odlukom Gradskog veća, trudnicama u Subotici tokom ove godine biće isplaćena jednokratna pomoć od 15.000 dinara, dok će novopečeni roditelji za prvo dete dobiti roditeljski dodatak od 10.000 dinara.
Pomoć za trudnice i prvo dete

Sredstva za isplatu ovih dodataka obezbeđena su iz budžeta Grada Subotice. Iznos pomoći nije promenjen u odnosu na prošlu godinu, jer, kako je više puta isticano, nisu umanjena izdvajanja za socijalnu zaštitu.

Inače, za podršku rađanju i roditeljstvu u budžetu za godinu pred nama namenjeno je 27.4 miliona dinara, od čega je nešto više od miliona dinara namenjen pomoći za proces vantelesne oplodnje. Takođe, za podršku deci i porodicama sa decom namenjeno je 17.6 miliona dinara.

Naravno, mere pronatalitetne politike ogledaju se i u drugim oblastima, pre svega ulaganjima u obrazovanje, zdravstvenu zaštitu...

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 25
Pregleda: 11326
Povezane teme

naknada za trudnice

pomoć trudnicama

jednokratna pomoć trudnice

trudnice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.