Komentara: 5
Pregleda: 8612
Foto

Pomoć za preduzetnike i mala i srednja preduzeća

24.01.2017. u 17:02h
Izvor: Subotica.com
U prostorijama Otvorenog univerziteta danas je upriličen sastanak između Regionalne razvojne agencije „Panonreg“, Unije poslodavaca Subotice i privrednika, na kome su predstavljeni podsticaji i programi republičkog Razvojnog fonda na koje preduzetnici i mala i srednja preduzeća mogu da računaju.
Pomoć za preduzetnike i mala i srednja preduzeća

Ova godina je dobro počela jer je konkurs raspisan već 3. januara, koji traje do 30. juna – ističe Milan Maličević, v.d. direktora „Panonrega“.

- Važno je istaći da je kod ovog konkursa 20 odsto sredstava bespovratno, minimlni iznos kredita za preduzetnike je 350.000 do najviše 700.000 dinara na sedam godina, a za mala i srednja preduzeća od dva do 50 miliona dinara na deset godina , sa grejs periodom od dve godine. Hipoteka je sada mnogo manja i povoljnija, dosta su imali obzira prema našim sugestijama. Nekada su samo strane firme imale mogućnost da konkurišu za nepovratna sredstva, a sada to imaju i domaće već od deset radnika i uloženih 100 hiljada evra.

Subotičko Udruženje poslodavaca izražva zadovoljstvo što su prošlogodišnji zahtevi i stavovi delimično uslišeni.

- Pre svega u pogledu subvencionisanja radnika uspeli smo da izmenimo uredbu Vlade i kriterijum je spušten na 10 novozasposlenih i kapital od 100.000 evra. Prošle godine je taj prag bio 50 zaposlenih i 250.000 evra, i na taj zahtev 95 odsto poslodavaca i preduzetnika u Subotici nije moglo da odgovori. Sada smo uspeli da poboljšamo privredni ambijent – ističe Milan Jerinkić, predsednik Unije poslodavaca Subotice. - Uspeli smo da ispravimo i nelogičnosti u davanju hipoteke, odnos je bio 1:3, što je bilo gore nego kod komercijalnih banaka. Sada je taj odnos 1:1.3 što je mnogo povoljnije i omogućava mnogim poslodavcima da priđu bliže kreditima i subvencionisanim sredstvima.  

Pored kreditiranja, razgovaralo se i o mehanizmima u suzbijanju sive ekonomije.

Izvor: Subotica.com
Panonreg - sastanak sa udruženjem poslodavaca Panonreg - sastanak sa udruženjem poslodavaca Panonreg - sastanak sa udruženjem poslodavaca Panonreg - sastanak sa udruženjem poslodavaca Panonreg - sastanak sa udruženjem poslodavaca Panonreg - sastanak sa udruženjem poslodavaca Panonreg - sastanak sa udruženjem poslodavaca Panonreg - sastanak sa udruženjem poslodavaca
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 8612
Povezane teme

preduzetništvo

panonreg

milan maličević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.