Komentara: 1
Pregleda: 2879

Pomoć stručnjaka američkog FBI u borbi protiv trgovine ljudima

02.12.2011. u 11:24h
Izvor: Blic
Pomoć stručnjaka američkog FBI u borbi protiv trgovine ljudima

Stručnjaci američkog FBI stigli su u Srbiju, gde u roku od sedam dana planiraju da obiđu četiri grada, sastanu se sa što više predstavnika policijskih uprava i upoznaju naš način rada kako bi pomogli osnovanje lokalnih grupa za borbu protiv trgovine ljudima.

Pre dva dana američki federalci boravili su u prostorijama Crvenog krsta u Subotici, dok su juče napunili salu Skupštine Vojvodine, gde su o iskustvima borbe s trgovcima ljudima prenosili iskustva predstavnicima policije i tužilaštva.

- Razgovarali smo o problemu s kojim se suočavamo i jedni i drugi, iskustvima koja su stekli oni u Ohaju i situaciji kakva je kod nas na terenu. Delegacija će u Srbiji boraviti sedam dana.

U Srbiju su iz Ohaja stigli federalni tužilac Dankan T. Braun, specijalista za rad sa žrtvama Federalnog istražnog biroa SAD Dženifer Mejers, šefica operativnog tima za borbu protiv trgovine ljudima Federalnog istražnog biroa Džejms Hardi, policijski savetnik Frenk Herbert. Oni su juče pred punom salom opisali kakva je situacija u Ohaju, kako izgledaju njihove akcije.

- Prema podacima Ujedinjenih nacija, svake godine u svetu žrtve trgovinom ljudima postane 700.000 ljudi. Ova kriminalna aktivnost spada u jednu od tri najisplativije na planeti, a novac se uglavnom koristi za dalje finansiranje ostalih kriminalnih aktivnosti, što dodatno produbljuje problem - zaključili su oni.

Ana Lalić

Izvor: Blic
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2879
Povezane teme

crveni krst

krijumčarenje ljudi

krijumcarenje ljudima

trgovina ljudima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.